Sport
TENISKI MASTERS U LONDONU

Čilić stigao odmoran, vrijeme je za polufinale
Objavljeno 10. studenog, 2018.
Prvi hrvatski reket nije bio uspješan na ATP završnicama, u devet nastupa ima samo jednu pobjedu

Društvo se već okupilo na Otoku, a u nedjelju u londonskoj O2 Areni kreće obračun osmorice najboljih tenisača svijeta u 2018. godini. Na završni Masters stigao je i prvi hrvatski reket Marin Čilić, kojemu je ovo četvrti nastup na ATP World Tour Finalsu.


Hrvatski reprezentativac, kojeg nakon Londona još čeka finale Davis Cupa u Lilleu, smješten je skupinu "Guga Kuerten" gdje će odmjeriti snage s prvim igračem svijeta Novakom Đokovićem te Alexanderom Zverevim i Johnom Isnerom. Čilić u Londonu napokon ide napraviti nešto više. Na završnim turnirima proteklih mu godina nije išlo najbolje, ni jednom nije uspio proći skupinu, a upisao je samo jednu pobjedu od devet susreta. Lani je skupinu završio sa sva tri poraza.
- Nadam se da će ove godine biti dobro. Lani sam u ovo vrijeme bio prilično umoran, nije me išlo u Londonu. Potrošio sam se i fizički i psihički, i nisam bio spreman na natjecanje s najboljima. Ove sam godine nešto manje trenirao, a kad sam radio bilo je vrlo intezivno. iznimno mi je važno slušati poruke koje mi šalje tijelo, lani sam se preforsirao i na završnici nije išlo - kazao je hrvatski Davis Cup reprezentativac.
Čilić ide po prolazak skupine i plasman u polufinale, iako sa suparnicima nema dobar omjer. Posebice ne s Đokovićem od kojeg je u 18 susreta čak 16 puta izgubio. Sa Zverevim je igrao šest puta i upisao samo jednu pobjedu, dok jedini pozitivan omjer ima s Isnerom (7-3). Ako Marin konačno prođe skupinu u polufinalu bi mogao naletjeti na Rogera Federera.
- Želja je proći skupinu, a onda je svejedno s kim igram. To što igram u eri Rogera, Novaka, ili Rafe Nadala, učinilo me je boljim igračem nego što bih bio bez njih. Svi mi koji igramo s njima gledamo ih kao uzore, želimo biti na njihovoj razini - dodao je Čilić.
U Londonu su i Đoković i Federer, ali nedostaje Rafael Nadal. Umjesto na Masters ide na operaciju. Ozljedu zgloba na nozi vuče duže vrijeme i odlučio je pred kraj ove sezone otići "pod nož" i dobro se pripremiti za 2019. godinu. Zbog ozljede nastup u Londonu otkazao je i Juan Martin del Potro. No, ostatak društva najboljih od najboljih je tu, a osim igrača iz "Kuerten" skupine na velikoj završnici su i Roger Federer, Kevin Anderson, Dominic Thiem i Kei Nishikori koji igraju u "Lleyton Hewitt" skupini.
Čilić nije jedini hrvatski predstavnik na londonskom Mastersu. Na velikoj završnici u igri parova nastupit će Mate Pavić s partnerom Oliverom Marachom te Nikola Mektić s Alexanderom Peyom.
Ivana Liović
Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike