Crna kronika
DROGA U KAMIONU IZ SRBIJE

U krovu kamiona skriveno čak 280 kg marihuane
Objavljeno 10. studenog, 2018.
Vozilom je upravljao 25-godišnji vozač iz Srbije, a marihuana je bila skrivena u krovu hladnjače

TOVARNIK - Na krajnjem hrvatskom istoku osujećen je još jedan pokušaj krijumčarenja veće količine marihuane. Ovaj put riječ je o graničnom prijelazu Tovarnik gdje je u ruke hrvatske policije i carine palo čak 280 kilograma marihuane.
Prema informaciji koju je jučer priopćila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, opojna droga pronađena je prilikom pretrage kamiona s prikolicom srbijanskih registracijskih oznaka, a koje je na granični prijelaz Tovarnik pristiglo dan prije (8. studenoga), u noćnim satima, oko 1.50 sati. Vozilom je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije. Carinici i policajci posumnjali su u mogućnost da je krov prikolice kamiona iz Srbije, a riječ je o hladnjači, preinačen. Pregledom je potvrđena sumnja da se u krovu prikolica hladnjače nalaze preinake koje upućuju na to da se u krovnom prostoru nalaze paketi s drogom, marihuanom.


- Premao nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga teretnog vozila i prikolice. U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kilograma marihuane - naveo je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović. Potvrdio je i kako je 25-godišnji srbijanski državljanin uhićen i uz kaznenu prijavu predan državnom odvjetništvu.
O zapljeni droge oglasio se i Uskok koji, osim vozača, tereti i njegovog vršnjaka da su se obojica od početka godine do uhićenja na Tovarniku, u Srbiji i Njemačkoj, povezali u zajedničko djelovanje s više zasad nepoznatih osoba iz Srbije i Njemačke radi nabave, krijumčarenja i preprodaje velikih količina marihuane unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu država Europske unije. Od zasad nepoznatih osoba u Srbiji nabavili su najmanje 280,9 kilograma marihuane koja je trebala biti prevezena u Njemačku.
Inače, u posljednje vrijeme policija učestalo, sudeći prema broju i količini zaplijenjene marihuane, kvari planove krijumčara. Posljednja velika zapljena marihuane zbila se 30. listopada, kada je na graničnom prijelazu Ilok - Bačka Palanka u automobilu hrvatskih tablica pronađeno 74 kg marihuane koja je, zapakirana u 137 karakterističnih paketa bila poskrivana po cijelom automobilu - ispod ladica suvozačkog sjedala, zadnjih desnih i lijevih vrata, rezervnom kotaču, preinačenom prostoru u podvozju, kao i u prostoru predviđenom za plinski spremnik. Zapljene droge u Iloku i Tovarniku nemaju poveznice.
Sanja Butigan

Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.
NA727 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum enic ment C. Catum fenic ment C. Catum fenic ment C. Cfursusq uideffre consuntrum norunum et furemsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catuusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike