Mozaik
DJ VOLSTER OTVARA SVOJU IZDAVAČKU KUĆU I NAJAVLJUJE TRAUM

Pokušavamo ne dati publici ono što želi, nego ono što treba
Objavljeno 10. studenog, 2018.
Secession Showcase je 10. studenoga, na prostorima streljane Pampas

TRAUM i Red Bull Music predstavljaju Secession. Novi osječki label i izdavačku kuću pod vodstvom TRAUM rezidenta i osječkog DJ-a Volstera.

Prvo izdanje, koje je na rasporedu za kraj 2018. godine u vinyl i digitalnom obliku, potpisuje sam Volster uz remikse fenomenalnog i osječkoj publici poznatog dvojca Cassegrain te švedskog vizionara i majstora suvremenog techna Anthonyja Linella, mnogima poznat po aliasu Abdualla Rashim. Upravo Anthony Linell/Abdulla Rashim bit će gost ovog specijalnog izdanja TRAUM eventa na kojemu će premijerno nastupiti pred hrvatskom publikom. Secession Showcase održat će se ove subote, 10. studenoga, na prostorima osječke streljane Pampas te će, kao i svaki put do sada, osječkoj techno sceni priuštiti unikatno audiovizualno iskustvo (by Koscak AUDIO) prema kojemu je TRAUM prepoznat u cijeloj regiji. Cijena ulaznice na dan koncerta je 60 kuna.O partyju, kao i o njegovoj izdavačkoj kući, popričali smo s DJ-om Volsterom.Za početak recite mi nešto o prvom ovosezonskom TRAUM-u, tko sve nastupa i što publika može očekivati?

- Prvi ovosezonski TRAUM za mene je vrlo poseban. Predstavit ćemo moju novu ploču koja izlazi 7. prosinca na mojoj novo pokrenutoj izdavačkoj kući, Secession. Na ploči, osim mojih skladbi, nalaze se i dva remiksa švedskog vizionara techno muzike Anthonyja Linella i berlinskog dua Cassegrain. Upravo će Anthony Linell biti gost sljedećeg TRAUM eventa koji će se održati 10. studenoga u prostorijama osječke streljane Pampas. Osim njega, nastupit će i poznata osječka DJ-ica Insolate, mladi osječki DJ Sub Effect te ja kao Volster.Otkud ideja za novu izdavačku kuću, i to baš Secession?- Ideja za vlastitu izdavačku kuću traje već dugo. Riječ je o ispunjenju vlastite vizije techno zvuka koji želim predstaviti svijetu i elektroničkoj sceni. Također i o kontroli. Ide uz moj karakter. Ime Secession, odnosno secesija, nametnulo se kao vrlo logično rješenje jer sam njome okružen cijeli život, i htio - ne htio, ona je utjecala na mene. Isto tako sam pojam secesija znači odvajanje. I to je ono što sam htio napraviti s ovim novim projektom. Svaki korak je pomno isplaniran.Može li se reći da je elektronska glazba i dalje underground, bez obzira na svoj utjecaja na mainstream, pa čak i pop-glazbu?- Postoji nekoliko razina elektroničke glazbe. Zvuk koji mi radimo i predstavljamo Osijeku definitivno je underground. Iako se u posljednjih nekoliko godina može vidjeti porast zainteresiranost za techno zvuk, te stvari se događaju u valovima i ciklusima. Sada smo opet na nekakvom vrhuncu tog zvuka po pitanju popularnosti, ali će ta popularnost sigurno opet opasti, što meni iskreno i ne smeta.Već dugo se bavite glazbom. Kako je sve to počelo?- Moja uključenost u ovu vrstu glazbe traje još od kraja 1990-ih, kada sam prvi put krenuo na onda takozvane rave partyje. Zanimljivo je to što mi je prvi takav rave party upravio bio na streljani Pampas na kojoj, gotovo 20 godina kasnije, radim svoj event.Nastupali ste posvuda po inozemstvu. Gdje je elektronička glazba najpopularnija?- To je definitvno Berlin u kojemu često boravim i u kojemu sam također svirao ove godine u poznatom klubu Suicide Circus. Taj grad ima zaista nešto po pitanju umjetnosti, za bilo koje pravce. Potrebno mi je dva dana tamo da shvatim kakvim se glupostima ponekad zamaram u ovoj sredini. To je grad potpune slobode i neograničenosti.Kako će izgledati TRAUM sezona dalje? Znate li unaprijed datume i DJ-e koji će doći u Osijek?- Ostatak sezone uvijek planiramo u hodu i vrlo smo specifični oko gostiju i smjera u kojemu vodimo naše večeri. Pokušavamo ne dati publici ono što želi, nego joj dati ono što treba. Ono što bi trebala čuti da se razvija zajedno s nama te da svaki put nakon našeg eventa izađe s nečim novim u ušima, ponekad i nesigurna isprve je li joj se to zaista svidjelo. Tako se stvara nekakva vrijednost.

Tanja Kvorka
Berlin
GRAD POTPUNE SLOBODE I NEOGRANIČENOSTI
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike