Regija
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Slavonski su vatrogasci prvi na top-listi pozitivaca
Objavljeno 9. studenog, 2018.
Virovitički vatrogasci u srijedu su spasili malu macu iz bunara, odnijeli ju veterinaru i ubrzo je bila udomljena

Čak dvije slavonske vatrogasne postrojbe našle su se među prvih deset na top-listi pozitivaca Udruge Prijatelji životinja. Prvo mjesto opravdano su zauzeli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Virovitica. Na listi su i tri vatrogasca Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.


Virovitički su vatrogasci u srijedu prijepodne spasili malu mačku koja je upala u bunar u Ulici Ljudevita Gaja u Virovitici.
- Građanin nam je javio da čuje glasno mijaukanje u svom bunaru. Izvukli smo pothlađenog mačića i odveli ga veterinaru. Veterinari u Veterinarskoj praksi za male životinje Feliks su ga pregledali i utoplili, no, srećom, mačić nije bio ozlijeđen - kazao nam je Anto Tutić, zapovjednik JVP-a Virovitica. Ubrzo je nakon pregleda i udomljen.
Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Virovitica kaže da svim vatrogascima puno znači što su se našli na top-listi pozitivaca.
- Naravno da nam je svima drago što smo se našli na toj listi - dodaje zapovjednik Anto Tutić.
Osječki profesionalni vatrogasci na listi pozitivaca našli su se spašavanjem psića početkom godine koji se, u Ulici Ivana Filipovića u Višnjevcu, zaglavio između ograde i zida bježći od buke petardi početkom godine. Tri su vatrogasca izišla u novogodišnjoj noći na intervenciju. Prerezali su kliještima žicu i spasili uplašenog psića.
Prijatelji životinja objavili su i listu deset negativaca. Na njoj se našao vukovarski pedijatar koji je tek rođene štence ostavio na obali Vuke. Na toj listi našao se i 35-godišnjak iz Bršadina koji je štapom napao i brutalno ozlijedio jare jer mu je došlo u dvorište.
Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike