Regija
3. EUROPSKI TJEDAN VJEŠTINA

Učenici pokazali zavidne strukovne sposobnosti
Objavljeno 8. studenog, 2018.
Zanimanja su predstavili i osnovcima kao putokaz u budućem odabiru srednje škole
VIROVITICA

Strukovna škola Virovitica bila je domaćin obilježavanja 3. Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju s glavnom temom i radnim naslovom "Otkrij svoje talente".


Podrška događaju bila je Virovitičko-podravska županija kao osnivač srednjih škola, a on je ostvaren u suradnji sa svim srednjim školama sa smjerovima strukovnih zanimanja s područja županije. Europski tjedan vještina u Virovitici obilježen je sajmom strukovnih škola na kojemu su se predstavili Srednja škola "Stjepan Ivšić" Orahovica, Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica te domaćin, Strukovna škola Virovitica.
– Tradicionalno smo i ove godine obilježili Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, a cijeli događaj zapravo je organiziran na poticaj Europske komisije koja poziva sve ustanove koje se bave strukovnim obrazovanjem, na nivou cijele Europe, da se svojim događajima pridruže obilježavanju spomenutog tjedna – kaže ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić-Ivanković. Dodaje kako je zamisao bila okupiti sve srednje strukovne škole Virovitičko-podravske županije u prezentaciji svojih zanimanja prvenstveno učenicima osnovnih škola kako bi ih zainteresirale za neke od zanimanja škole.
– Posjetili su nas učenici osnovnih škola, što nam je izuzetno drago jer smo tako ispunili svrhu. Ovo je zaista jedan vrijedan događaj u kontekstu promoviranja strukovnih zanimanja jer, kao što je poznato, u posljednje vrijeme posebno se stavlja naglasak upravo na ta zanimanja i vjerujem da će svi oni koji su prisustvovali ovom događaju uvidjeti vrijednost zajedničkog truda svih srednjih škola naše županije koje obrazuju za strukovna zanimanja – zaključila je Biondić-Ivanković. V.Grgurić
POSEBNU PAŽNJU PRIVUKLA ORAHOVAČKA SREDNJA ŠKOLA
Ovaj događaj svidio se i učenicima srednjih škola koji su uživali prezentirajući svoja zanimanja. "Zanimljiv i hvalevrijedan događaj koji je zasigurno pomogao i poslužio učenicima osnovnih škola kao smjernica za odabir zanimanja u budućnosti", poručio je Robert Stubičar, učenik Strukovne škole Virovitica, polaznik smjera kuhar. Posebnu pažnju privukla je orahovačka Srednja škola ‘‘Stjepan Ivšić‘‘ predstavljajući sva svoja zanimanja, što je bio zadatak učenica Margarete Tomšić, Petre Bošnjak i Nikoline Balaž. Učenice su posebno predstavile svoj hit-proizvod kuglice za kupanje. "Riječ je proizvodu koji same proizvode u vježbeničkoj tvrtki ‘Kupko‘ Učeničke zadruge Vučica. Predstavili smo i samu proizvodnju tih kuglica, što je prisutnima bilo posebno zanimljivo i atraktivno", kaže prof. Davor Jeger, jedan od voditelja ekipe u Virovitici uz prof. Suzanu Đebro Maričić.
Možda ste propustili...

USKORO POTPISIVANJE UGOVORA ZA GRADNJU

Nova prometnica bit će svojevrsna mjesna obilaznica

MLADA VINARIJA, ALI S ISKUSTVOM

Vina Papak iz Iloka na policama u Engleskoj

STJEPAN DARABOŠ MAJSTOR JE ZA DRVO

Moje su zipke u vrtićima, ali i u Kanadi i Americi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana