Tehno
TEST: PHILIPS 272B7QPJEB

Jedan od najboljih uredskih monitora, bogatih mogućnosti
Objavljeno 9. studenog, 2018.
Ovaj monitor sigurno će se lijepo uklopiti u ured i nenametljivo obavljati svoj posao

Uredski monitori itekako su važi. Kupnjom kakvog osrednjeg i mogućnostima ograničenog monitora uvelike možete utjecati na vlastitu, ali i na produktivnost djelatnika. Stoga, želite li podići vlastito zadovoljstvo i/ili zadovoljstvo djelatnika u uredu, osim računala, prva sljedeća komponenta je monitor. Jasno, kada ste u uredu po osam ili više sat, monitor bi zaista trebao biti na nivou, a upravo takav je testirani Philips 272B7QPJEB.



Prilagodljiv

Nakon vađenja iz kutije, Philips 272B7QPJEB oduševljava svojim minimalističkim izgledom. Ovaj monitor sigurno će se lijepo uklopiti u ured i nenametljivo obavljati svoj posao. Sam monitor na postolje se postavlja uz pomoć klik-mehanizma pa nema potrebe za alatom, vijcima i drugim radnjama. Prva posebnost očituje se odmah u samom postolju koje nosi naziv SmartErgoBase. Naime, kako i dolikuje uredskom monitoru, tako je i ovo postolje iznimno prilagodljivo. Omogućava prilagodbu visine za +15 centimetara, nagiba za 30 stupnjeva, kao i rotacije u portret. Također, omogućava i zakretanje lijevo-desno. To znači da je monitor moguće prilagoditi svome idealnom položaju, što je iznimno važno za vlastito zdravlje. U pogledu zdravlja, spomenimo i Flicker-Free tehnologiju koja će vas sačuvati od iritacije očiju zbog treptanja pozadinskog osvjetljena, a koje je ovdje tako tehnički riješeno da nema treptanja. Također tu je i LowBlue Mode koji smanjuje količinu štetnog plavog svjetla. Monitor je idealan i za slaganje više njih, jedan do drugog, za jedan veliki prikaz jer ima iznimno tanke rubove.

Oštar prikaz

Philips 272B7QPJEB donosi zaslon dijagonale 27 inča, što je danas svojevrsni uredski standard. Postoje pojedinci koji preferiraju manju dijagonalu, kao i profesionalci koji trebaju veće dijagonale, no za ured danas je 27 inča svojevrsni standard. Ipak, ono što čini razliku od brojnih drugih monitora je rezolucija koju ima Philips 272B7QPJEB. Ona je ovdje QHD, odnosno 2560x1440 točaka. To za vas kao korisnika znači oštar prikaz i veću radnu površinu. Panel zaslona je IPS, a uz njega već poslovično vežemo odličan prikaz slike, kao i kut vidljivosti, a koji su i ovdje na najvišem nivou. Svoju svestranost Philips 272B7QPJEB pokazuje i bogatom ponudom konektora. Od VGA, Display Porta, miniDP-a, pa do zvuka i USB 3.0 huba. Upravo potonji hub omogućava vam da uz samo jedan kabel povežete vašu periferiju, poput miša, tipkovnice, pisača, skenera, itd. Kontrole monitora s desne su strane skrivene ispod kapacitivnih tipki osjetljivih na dodir, a izbornik nudi više-manje standardne opcije.

Energetski pametan

Philips 272B7QPJEB je uredski monitor namijenjen za težak i dugotrajan rad, a uz njega će, zadatci definitivno biti lakši. Koliko se pazilo na detalje pokazuje i ugrađeni infracrveni senzor. Ako se pitate koje je njegova svrha, pogledom u upute uočiti će te kako je zadužen za štednju energije. Kako? Vrlo jednostavno, taj senzor prati jeste li uz monitor ili recimo otišli na ručak. Ako vas nema, drastično smanjuje osvjetljenje i time štedi energiju. S obzirom na sve viđeno, Philips 272B7QPJEB preporučamo kao idealan monitor za uredsku uporabu pa ako razmišljate o jednom ili više njih, evo odlične prilike.
Marin Režić
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike