Sport
SEHA GAZPROM LIGA

I poraz od Vardara pokazao
kako je NEXE na dobrom putu
Objavljeno 7. studenog, 2018.
Rezultat je previsok od realnoga, smatra trener NEXE-a Hrvoje Horvat

Rukometaši NEXE-a doživjeli su i drugi poraz u SEHA Gazprom ligi. Očekivano, jer je s druge strane stajao branitelj naslova skopski Vardar. Utakmica u skopskoj dvorani Jane Sandanski trebala je otkriti stvarne vrijednosti NEXE-a u srazu s jednom TOP europskom momčadi. Zato konačnih "minus pet" može biti i zadovoljavajući poraz, a trenera Našičana mogu zadovoljiti i dijelovi utakmica u kojima je njegova momčad uspješno parirala kvalitetnijem i bogatijem domaćinu.

NEXE je dva puta na otvaranju susreta vodio, pet puta je rezultat bio izjednačen, a u nastavku susreta gosti su došli na pogodak zaostatka. Isto su ponovili i u 42. minuti, pa je domaći trener Španjolac Parondo bio prisiljen zatražiti minutu odmora. Našičani nisu uspjeli preokrenuti rezultat, a sve dvojbe zapravo su otklonjene tri minute prije kraja susreta. Kod NEXE-a treba istaknuti vrlo dobro izdanje vratara Mihaila Radovanovića, koji je imao 14 obrana. Susret će biti upamćen i po debitantskom nastupu Halila Jaganjca u dresu NEXE-a. Hrvatski reprezentativac i veliko pojačanje nije se činio impresioniran debijem i suparnikom. Uostalom, donedavno je u dresu Metalurga igrao veliki derbi s Vardarom. Svoj prvi nastup u momčadi NEXE-a okončao je s tri pogotka iz pet pokušaja. Nije loše, ali od vodećeg strijelca SEHA Gazprom lige naučili smo na bolji učinak, nerijetko i s dvoznamenkastim brojem pogodaka. Bit će i toga, sigurni smo, ali je pitanje kolike će mu biti ovlasti, posebno u još ozbiljnijim i nabijenijim utakmicama koje NEXE očekuje ove sezone.- Bila je ovo jako kvalitetna utakmica s obje strane. Mi smo se borili, rekli smo da idemo igrati protiv prvaka Europe i pokazati najviše što možemo. Dali smo sve od sebe da odigramo što bolje protiv njih. Nažalost, evo, pokazali su zašto su tu gdje jesu. Mi nismo imali malo sreće s tim odbijenim loptama, ali je njihova pobjeda zaslužena. Oni su nakon dvije izgubljene utakmice odigrali u kompletnom sastavu i pokazali što je pravi Vardar - rekao je nakon susreta Halil Jaganjac.Zasluženost pobjede Vardara nije osporavao ni trener NEXE-a Hrvoje Horvat. No, napomenuo je kako konačni rezultat nije pravo ogledalo onoga što se događalo na terenu.- Uvijek je privilegij igrati protiv Vardara, jer iz takvih utakmica možete samo rasti i nešto naučiti. Znali smo da će učiniti sve da kontroliraju igru i daju tempo. Mogu reći da sam zadovoljan načinom na koji smo nastupili. Vidjelo se da smo većim dijelom susreta, gotovo do samog kraja, bili u igri - rekao je Horvat, čiju momčad sada očekuju dvije najvažnije utakmice u ovom dijelu sezone.Našičani će na terenu biti tek za 11 dana kada gostuju na Pireju kod Olympiacosa u prvom susretu 3. kola EHF Kupa, a uzvrat je 24. studenoga u Našicama.
Krešimir Lacković
VARDAR              31  (16)
NEXE                    26  (12)

SKOPJE - Dvorana Jane Sandanski. Gledatelja 1200. Suci Andrei Gousko, Siarhe Repkin(Bjelorusija).

VARDAR: Stoilov, 2 Nedanovski 2, Popovski 2, Kristopans 3, Dissinger 3, Karačić 1, Skube 2, Kalarash 2, Kalifa(5), Čupić 2/2, Dibirov 4, Shishkarev 4, Vojvodić 2, Kiselev 2, Milosavljev(3), Mishevski.

NEXE: Šipić 5, Gadža 3, Eter1, Zrnić 3, Mrđenović, Barišić-Jaman 3, Car(2), Buvinić 4, Radovanović(14), Jelinić, Vida 2, Lavrič, Tomić 1, Jaganjac 3, Celebi, Vozab 1.

SEDMERCI: Vardar (2), NEXE bez sedmeraca; ISKLJUČENJA. Vardar 2 minute (Kalarash 2), Nexe 4 minute(Mrđenović 2, Lavrič 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike