Sport
MILE ŠKORIĆ, KAPETAN OSIJEKA

Zbog ozljeda još nismo svjesni stvarne kvalitete
Objavljeno 8. studenog, 2018.
Utakmice koje nas čekaju još su neugodnije od gostujućeg mini ciklusa, kaže Škorić

Zanimljiv je put imao Mile Škorić do statusa koji danas uživa u bijelo-plavom dresu. Debitirao je za bijelo-plave prije više od deset godina, kada mu je tadašnji trener Ilija Lončarević kao 17-godišnjem tinejdžeru dao priliku u posljednjim minutama susreta sa Zadrom. Danas Škorića samo pet nastupa dijeli od 200. nastupa za NK Osijek.

Sljedeće tri godine pomalo je skupljao nastupe, a u ljeto 2011. napustio je Gradski vrt i sreću okušao prvo u Gorici, a potom i u zagrebačkom HAŠK-u. Iz Gradskog vrta otišao je kao veznjak, a u njega se u ljeto 2013. vratio kao stoper. U proteklih pet godina, koliko je u osječkom prvoligašu, prolazio je svakakve trenutke. Imao je zdravstvenih problema, sumnjalo se na srčane tegobe, zbog čega je neko vrijeme bio izvan stroja, ali na kraju se, srećom, te tegobe nisu pokazale nerješivima. I otkako se izliječio, malo-pomalo postao je jedan od onih igrača bez kojih je teško zamisliti udarnu postavu osječkog prvoligaša. O njegovu nogometnom putu definitivno bi se mogao snimiti vrlo zanimljiv film.
Vrpca kao vrhunac
Njegove igračke kvalitete posebno cijeni trener Zoran Zekić, koji je u više navrata izazvao divljenje za ono što Škorić pruža na terenu. Nerijetko je mijenjao pozicije, bio Katica za sve. Igrao je stopera, bočnog, na svim pozicijama u veznom redu, znao je završiti i u napadu, a jedino se još nije okušao kao - vratar! Ipak, najbolje partije Škorić pruža u srcu obrane, a ovog je ljeta nakon odlaska Borne Barišića u Rangerse stiglo novo priznanje - postao je kapetan bijelo-plavih.- Nema veće časti, ponosa i odgovornosti od nošenja kapetanske vrpce u klubu u kojem si proveo najveći dio svoje igračke karijere. Odlično se osjećam i stvarno uživam u toj ulozi - kaže Mile Škorić, a na pitanje slušaju li ga suigrači, sa smiješkom odgovara:- Slušaju, ha, ha, ha. Ma sve su to dobri dečki, nema nikakvih problema.Prošao je s Osijekom baš sve faze. Vratio se kada je situacija bila gotovo bezizlazna, a danas uživa u kvalitetno posloženom klubu čije su ambicije visoke. Ove sezone Osijek iskazuje kvalitetu koja bi mu trebala donijeti i rezultatski iskorak. Istina, poraz od Dinama u posljednjem derbiju nije dobrodošao, ali...- Izgubili smo, ali smo dokazali da se možemo nositi s njima. Ključna razlika u toj utakmici bila je u širini igračkog kadra. Mi smo prvo poluvrijeme odigrali odlično u visokom ritmu, ali smo zbog silnih problema s ozljedama i kartonima u nastavku malo pali u energetskom dijelu i tu je do izražaja došla Dinamova kvaliteta. Pogledajte tko je njima ulazio s klupe, sve igrači koji bi gotovo u svim momčadima HNL-a bili nositelji igre, a nama su pričuve bili igrači koji nemaju puno prvoligaškog iskustva. Taj detalj i činjenica da mi nismo svoje prilike iz prvog dijela pretvorili u pogotke, a Dinamo u nastavku svoje jest, donijeli su prevagu u toj utakmici.Po svemu sudeći, bit će ovo sezona u kojoj će se Osijek boriti za drugo mjesto jer "modri" su ipak za HNL - dimenzija više.- Pokazali smo kako se možemo s njima nositi u jednoj utakmici, ali je to puno teže raditi u kontinuitetu. Igrački i financijski oni su daleko ispred svih ostalih klubova u HNL-u i možeš se s njima nositi u međusobnim utakmicama, ali te njihove prednosti do izražaja dođu u ostalim susretima. Prvenstvo je dugo, a ako im želiš ostati blizu gotovo da nemaš pravo na kiks. Tu oni prave razliku.
Zahtjevna serija
Baš zbog tog posljednjeg što je Škorić izrekao Osječane u prvenstvu čeka iznimno važna mini serija od četiri susreta. Triput će biti gosti kod Slaven Belupa, Lokomotive i Gorice, a u Gradski vrt doći će Rijeka. U tim utakmicama Osijek će trebati potvrditi da je ozbiljan pretendent za drugo mjesto, a ujedno će se si, ako bude uspješan u toj seriji, ostaviti otvorenom i mogućnost ugrožavanja lidera Dinama.- Iza nas je uspješna serija gostovanja, u kojoj smo u četiri susreta uzeli deset bodova, ali rekao bih kako su utakmice koje nas sad čekaju još neugodnije od mini ciklusa koji smo kvalitetno odradili. Prvi izazov je već u subotu kod Slaven Belupa, što je za nas uvijek neugodno gostovanje, zatim, nakon stanke, idemo na noge izravnom konkurentu u borbi za drugo mjesto Lokomotivi, pa nam dolazi Rijeka i na kraju te mini serije u goste ćemo hitu prvenstva Gorici, koja nas je pobijedila nedavno u Gardskom vrtu. Sve su to izazovne utakmice, ali ne trebamo razmišljati previše unaprijed, nego ići korak po korak. Za početak je najvažnije da budemo uspješni u subotu na koprivničkom travnjaku.Taj bi susret diosta mogao biti ključan jer će njega Osijek biti prisiljen odraditi kadrovski znatno osakaćen. Nakon njega dolazi stanka zbog reprezentacije, u kojoj će se igrački redovi, valjda, konačno popuniti, što bi trebalo pružiti stvarnu sliku vrijednosti ove momčadi Osijeka.- Stvarno nas je stiglo puno pehova s ozljedama i kartonima. Stalno nam nedostaje pet-šest važnih igrača, a to je ozbiljan hendikep za nas. Zapravo ne znam jesmo li ove sezone imali priliku i jednom zaigrati u najjačem mogućem sastavu. Zato još ni sami ne možemo jasno odrediti koliko vrijedimo. Igramo dobro, ali uvijek se povlači pitanje kako bi to izgledalo da smo kompletni. Nadam se da ćemo se nakon Koprivnice i stanke u prvenstvu napokon kompletirati i tada saznati kolika je naša stvarna vrijednost ove sezone - zaključio je Mile Škorić, kapetan osječkog prvoligaša.
Dalibor Keler
kapetan
ŠKORIĆ JE NASLIJEDIO BARIŠIĆA
195

nastupa skupio je Škorić u bijelo-plavom dresu
12

pogodaka zabio je za Osijek u svim natjecanjima
HAJDUK U KUPU
 
U četvrtfinalu hrvatskog kupa ždrijeb je Osijeku, kao i lani, donio utakmicu s Hajdukom u Gradskom vrtu. Prije godinu dana Splićani su slavili u tom susretu i dobro uzdrmali moral bijelo-plavih.
- Da, bila je to čudna utakmica. Mi smo igrali, napadali, a Hajduk je zabijao i na kraju pobijedio sa 3:1. Teško nam je pao taj poraz, nakon njega nikako nismo uspijevali pronaći pravi ritam do kraja prošle sezone. Ovo nam je prilika za uzvrat, ali ne smijemo se zavaravati trenutačnim problemima koje Hajduk ima. Nema dvojbe da će Splićani sve karte ove sezone baciti na Kup, jer u prvenstvu su već prilično zaostali. Zato nas čeka zahtjevan susret, ali vjerujem kako će ovaj put konačni ishod biti bolji za nas te da ćemo se naći u polufinalu hrvatskog kupa. Bila bi to velika stvar za nas - kaže Mile Škorić.
Najčitanije iz rubrike