Sport
CIBALIA ZADRŽALA PRVO MJESTO U TREĆOJ HNL “ISTOK”

Mladi igrači koji već iskaču najavljuju vedriju budućnost
Objavljeno 8. studenog, 2018.

Protiv Koprivnice u Vinkovcima Cibalia je izgledala dosta stabilno i samouvjereno, što se zorno vidi i u konačnom rezultatu (4:0). Mogli bismo reći da su Vinkovčani dobro i efikasno odradili utakmicu. Igra mlade momčadi Cibalije sve više sliči igri lidera lige, ima i glavu i rep.

Nema više nabacivanja dugih lopti pred vrata, sve je više lopta na travi i sve se više prakticira pas te presing-igra. Trener Petar Tomić nakon svega zadovoljno je komentirao.- S obzirom na to da su došli nekompletni, ni prije utakmice nisam očekivao da ćemo imati većih problema. Uz to, naši su igrači odigrali jako dobro i na kraju bi gosti rezultatom trebali biti zadovoljni. Dobro je što na toj utakmici nitko nije ozlijeđen, niti je dobio karton, tako da nam u sljedećoj utakmici neće nitko nedostajati. Jako sam zadovoljan što su opet mladi iskočili i pokazali da se na njih može itekako računati - rekao je Tomić.U susretu s Koprivnicom u prvi plan su iskočila dva mlada igrača, Dogan i Beljo, obojica su postigla po dva pogotka. Uz njih dvojicu bilo je još mladih igrača koji sve više preuzimaju glavnu ulogu u igri i mogli bismo reći da postaju nositelji igre Cibalije.- To nam je cilj, oformiti mladu momčad od igrača koji će biti nositelji igre Cibalije i u drugoj ligi, ako sve bude kako smo zamislili, to bi trebalo biti već sljedeće sezone. Moramo vidjeti tko može ispuniti zahtjeve druge lige, a tko ne može. Osim najboljeg strijelca Dogana, tu je Beljo, pa nositelj igre u veznoj liniji Šarić, pa Pavičić, Karimović, Filipović, a, evo, vraća nam se nakon male krize i Oršolić. Imamo još mladih igrača koji bi uskoro mogli biti u konkurenciji za najbolji sastav.Očito su mladi igrači prihvatili sve zahtjeve koje od njih traži struka i to odrađuju s velikim oduševljenjem. Vidljiva je želja tih mladih igrača da se dokažu i pokažu te da klub od njih ima itekako velike koristi. Mladi su i pred njima je budućnost, a ima još dosta prostora za napredovanje.- Ima još puno prostora za napredak, pa ćemo zbog toga nakon posljednjeg kola nastaviti raditi dok god nam vrijeme dopusti. Igrači će dobiti samo dva-tri tjedna pauze prije početka priprema za proljetni dio sezone. Moram napomenuti da sam izuzetno zadovoljan pomakom koji su dečki napravili otkako smo počelo raditi.U subotu mlada momčad Cibalije ima novi ispit, ovaj put u Požegi protiv Slavonije. Momčad je to protiv koje se i u Požegi može igrati na pobjedu.- Na svaku utakmicu idemo sa željom da pobijedimo, pa će tako biti i u Požegi, bez obzira na to što su oni domaćini. Imamo neka saznanja o njima, pogledat ćemo i jednu utakmicu, ali ću i tražiti mišljenja drugih trenera o njima. Vjerujem da možemo doći do pobjede i možda nakon ovog kola imati znatniju bodovnu razliku spram pratitelja - zaključio je strateg vinkovačkog trećeligaša.
Antun Grgić
Petar Tomić

trener Cibalije

Cilj nam je oformiti mladu momčad od igrača koji će biti nositelji igre Cibalije i u drugoj ligi, a to bi trebalo biti, nadamo se, sljedeće sezone
KOMPLETNA MOMČAD IZ JUNIORSKOG POGONA
 
Petar Tomić ima desetak igrača na koje može računati iz juniorskog pogona Cibalije. Od vratara Marijanovića, preko Filipovića, koji je na posudbi, pa do Šarića, Dogana, Belje, vratare Pavića i Lešića, Oršolića, Bajića, Karimovića, a njima bi se uskoro mogli priključiti i Mlakić te Kraljević. Vjerojatno će na zimu još neki igrači iz juniorskog sastava biti priključeni seniorskoj momčadi, pa će Cibalia imati momčad na koju će se moći osloniti u budućnosti.
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike