Crna kronika
DILALI MARIHUANU I KOKAIN

U Zagrebu kupili drogu i prodavali ju u Vinkovcima
Objavljeno 8. studenog, 2018.
Neslužbeno se doznaje kako su dileri od ranije poznati po prodaji marihuane u vinkovačkom kraju

VINKOVCI - Petorica mladića - trojica iz Vinkovaca i okolice, i dvojica iz Zagreba - uhićena su zbog sumnje da su na istočnoslavonskom području preprodavali veće količine marihuane i kokaina. Izvijestilla je javnost jučer o tome Policijska uprava vukovarsko-srijemska.
Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke - Službe kriminaliteta droga. Istragom su bili obuhvaćeni 30-godišnjak i 19-godišnjak iz Vinkovaca, kao i 25-godišnjak i 26-godišnjak iz Zagreba, te 28-godišnjak iz Cerića, sela u neposrednoj vinkovačkoj okolici. Rezultati istrage pritom govore o "osnovanoj sumnji" da je petorka u razdoblju od 1. rujna do 31. listopada 2018. godine preprodavala veću količinu marihuane i kokaina, i to na području Vukovarsko-srijemske županije.


- Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su 30-godišnjak i 19-godišnjak iz Vinkovaca kupili od 25-godišnjaka i 26-godišnjaka iz Zagreba najmanje 15 kilograma marihuane koju su dalje preprodavali na području Vinkovaca i okolice - navodi se u priopćenju vukovarsko-srijemske policije. Prema neslužbenim saznanjima do kojih se jučer moglo doći, dvojica uhićenih Vinkovčana slove navodno, za "značajnije dilere" na slavonskom istoku kada je riječ o drogi tipa marihuana, dok se za uhićenog mladića iz Cerića govori da je u cijeloj priči "držao ljestve".


Službeno, petorka je uhićena prilikom kupoprodaje i primopredaje 35 grama kokaina na području grada Zagreba, a to se odigralo 31. listopada kada je i okončana policijska akcija po tom slučaju. "Obavljene su pretrage dva stana na adresama u Zagrebu i dvije pretrage u Vinkovcima. U pretragama je pronađeno i oduzeto 35 grama kokaina, 40 grama marihuane, više desetaka tisuća kuna, digitalna vaga, mobiteli", rekla je novinarima policijska službenica za odnose s javnošću vukovarsko-srijemske PU, Marijana Maja Barbarić. Potvrdila je i kako je protiv svih pet uhićenih mladića podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, a zbog osnovane sumnje da su počinitelji kaznenog djela iz čl. 190.st.2 Kaznenog zakona, dakle neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Uz kaznenu prijavu, sva petorica su predana pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.
Sanja Butigan

Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.
Porast otkrivanja "lakih" droga na ulici
U PU u Vinkovcima potvrdili su kako je na vukovarsko-srijemskom području u porastu otkrivanje "lakih droga" na ulici. To se dakako, u prvom redu odnosi na marihuanu.

I u slučaju uhićene petorke riječ je o raspačavanju "trave" na ulici. Iz policije su u više navrata naglasili kako je upravo na taj segmet uličnog raspačavanja droge i stavljen naglasak u radu policije kada se radi o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Službeni podaci naime, govore o sve većem broju pojedinačnog otkrivanja "lakih droga" na ulici, kada u ruke policije "padne" po par grama marihuane ili joint, ali upozoravajući je podatak i o sve nižoj dobnoj granici jer se naime, primjerice marihuana pronalazi i kod maloljetnika, u dobi od tek 16 godina.
Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike