Dome slatki dome
OD 14. DO 19. SIJEČNJA 2019

BAU 2019 predstavlja se u XXL formatu, veći nego ikad prije
Objavljeno 8. studenog, 2018.

Sajam BAU predstavit će se u XXL formatu od 14. do 19. siječnja 2019. Zahvaljujući gradnji novih izložbenih paviljona C5 i C6, izložbeni prostor Messe München, organizator sajma BAU, povećat će se na oko 200.000 m2. Sajam BAU zauzimat će svih 18 izložbenih paviljona te će biti veći nego ikad prije. Oko 2200 izlagača iz 45 zemalja predstavit će arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu gradnju, kao i za dizajn interijera novih i postojećih zgrada.­ Kad sajam BAU otvori svoja vrata 14. siječnja 2019., u 18 paviljona bit će rezerviran svaki dostupan kvadratni metar prostora; povećanjem prostora bit će ostvaren rekordan broj izlagača. Oko 40 % izlagača dolazi iz inozemstva, što odgovara povećanju od šest posto u odnosu prema 2017. Glede posjetitelja, postoje svi izgledi za prekoračenje brojke od 250.000.

Rasvjeta
Novi izložbeni segment ‘‘Rasvjeta/inteligentna gradnja‘‘ bit će dodatak u interdisciplinarnom portfelju sajma. S gledišta Mirka Arenda, direktora sajma, integracija teme svjetlosti u sajam BAU logična je posljedica jer koncepcija rasvjete igra sve važniju ulogu u ukupnoj koncepciji zgrade. U našem novom izložbenom dijelu kombiniramo temu rasvjete s temom automatizacije u zgradama. Bit je u usmjeravanju i kontroli svjetla, koncepcijama rasvjete, dnevnom svjetlu u odnosu prema umjetnom svjetlu. Osim toga, taj novi segment bit će poveznica na postojeće segmente, kao što su ‘‘Fasadni sustavi‘‘, ‘‘Vrata i prozori‘‘ ili "Energetska tehnologija‘‘.BAU-IT, najveći europski prikaz softvera za gradnju, premjestit će se iz paviljona C3 u novi paviljon C5. Novi izložbeni segment ‘‘Rasvjeta/inteligentna gradnja‘‘ bit će u paviljonu C2 i obuhvaćati sustave za zaštitu od sunca, upravljanje dnevnim svjetlom, svjetlosne trake/svjetlosne kupole, koncepcije umjetne rasvjete, automatizaciju u zgradama/kontrolu zgrada i dizala.­Još jedna nova značajka digitalno je selo u paviljonu C5. U skladu s motom ‘‘Povezujemo, maksimaliziramo, nadahnjujemo‘‘, ono prvi put u povijesti povezuje digitalne inicijative u građevinskoj industriji s aktualnim zbivanjima u softverskoj industriji. Tu će odabrane start-up tvrtke predstaviti svoje proizvode i poslovne ideje. Najbolja digitalna ideja za budućnost gradnje bit će nagrađena.
Vrhunski prateći program
Osim izložbenog, sajam BAU 2019, baš kao i njegova prijašnja izdanja, osigurat će i vrhunski prateći program koji se sastoji od foruma i posebnih prezentacija, uključujući:- (Besplatne) sajamske forume koji će ponuditi uzbudljiva predavanja o svim aspektima planiranja i arhitekture.Predavači su nezavisni stručnjaci iz cijelog svijeta, uključujući i poznata imena kao što je njemačka dizajnerica rasvjete Ulrike Brandi ili nizozemski arhitekti Nathalie de Vries i Kees Christiaanse. Sva predavanja simultano će se prevoditi s njemačkog na engleski.- Posebne priredbe sajma BAU prvenstveno su usmjerene na projektante i inženjere. Teme su ‘‘Životni prostor u budućnosti‘‘, ‘‘Održivost je novi standard‘‘, ‘‘Smart Living‘‘ i ‘‘Smart WinDoor TripleS‘‘.- U sklopu novoga ‘‘Susreta obrtnika‘‘ u paviljonu C6 održat će se stručni okrugli stolovi (za "redovite posjetitelje") uz sudjelovanje kvalificiranih obrtnika i arhitekata.- Nacionalni tim njemačkih profesionalnih graditelja podići će svoj kamp za obuku na sajmu četvrti put. Najbolji njemački obrtnici pripremat će se za profesionalno svjetsko prvenstvo ‘‘WorldSkills 2019‘‘, koje će se održati u Kazanu u Rusiji u kolovozu 2019.(www.interijernet.hr)
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike