Sport
ŽDRIJEB ČETVRTFINALA KUPA HRVATSKE

Hajduk u prosincu u
Osijeku - Zekić: Splićani
će sve karte baciti na Kup
Objavljeno 7. studenog, 2018.
U četvrtfinalu igra se jedna utakmica, a Osijek i Hajduk igrat će 5. prosinca, s početkom u 17 sati

Nogometaši Osijeka put prema polufinalu hrvatskog Kupa tražit će protiv istog suparnika i na istom mjestu kao i lani. Naime, jučerašnji ždrijeb parova četvrtfinala Osijeku je za suparnika donio Hajduk, a susret će se igrati u Gradskom vrtu, 5. prosinca, s početkom u 17 sati.

Mogao je Osijek u ždrijebu proći i bolje, ali i gore, a svakako je olakšavajuća okolnost što će protiv Hajduka igrati pred svojim navijačima. To može i ne mora biti prednost, jer se igra samo jedna utakmica u kojoj suparnici nemaju razloga kalkulirati. Osječanima Hajduk u posljednje vrijeme leži, recimo u prvenstvu ne znaju za poraz u šest susreta zaredom, ove sezone dobili su obje utakmice protiv Splićana, ali upozorenje predstavlja baš Kup utakmica iz prošle sezone kada su se isti suparnici sastali u istoj fazi, u četvrtfinalu, na osječkom stadionu. I Splićani su tada pobijedili (3:1), a Osijek se od tog poraza praktično nije oporavio do kraja cijele sezone. To je jedina pobjeda Hajduka u posljednjih sedam okršaja protiv bijelo-plavih, ali je bila ostvarena u pravom trenutku.
"Ranjeni lav"
Velike su frustracije nastupile nakon tog poraza, jer je Osijek imao visoke ambicije u Kupu, a Hajduka se smatralo prolaznim suparnikom. No, tada se još jednom pokazalo kako se Splićane nikada ne smije doživljavati olako, pa čak ni kada nisu u idealnom stanju. Danas je Hajduk možda i u još kompliciranijem stanju nego lani, pa će mnogi u njemu vidjeti suparnika preko kojeg bijelo-plavi trebaju izboriti plasman u polufinale, ali lanjska iskustva dovoljno govore kako će Osječani morati "okrvaviti koljena" da bi ušli u društvo četiri najbolje momčadi u hrvatskom Kupu.- Mogli smo proći bolje, ali i lošije u ždrijebu. Dobro je što igramo kod kuće, ali ne pada mi na pamet tvrditi kako je Hajduk idealan ždrijeb. Dovoljno je sjetiti se iskustva iz prošle sezone kada su nas Splićani u ovoj fazi izbacili iz natjecanja, a također se igralo pred našim navijačima. Nevažno je sad što je to bilo nesretno, ili nespretno, jer smo tada odigrali dobru utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za prolaz. U Kupu trenutačna forma i stanje u momčadi ne igraju posebnu ulogu, jer igra se samo jedna utakmica, nitko nema razloga kalkulirati, a u takvim okolnostima uvijek je sve moguće - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.Trenerov oprez sasvim je razumljiv, jer na svaki način želi izbjeći bilo kakvu euforiju. Hajduk jest u problemima, ali i znate onu priču o "ranjenom lavu" i kada je najopasniji.- Uvjeren sam kako će Splićani, s obzirom na veliki bodovni zaostatak u prvenstvu, sve karte baciti na Kup. To će ih učiniti vrlo neugodnim suparnikom, a osim toga oni uvijek imaju svoj duh. Hajduk je uvijek Hajduk, čak i kad mu ne ide sve prema planu treba ga respektirati - smatra Zekić.
Podjednaki izgledi
U susretima poput toga favorita doista nema, a osim toga do utakmice ima još mjesec dana, pa je teško reći u kakvom će stanju dotad biti suparnici.- Izgledi će u toj utakmici biti podjednaki. Mi smo trenutačno možda u boljoj formi, ali i prošle smo sezone uoči Kupa, recimo, remizirali na Poljudu (Osijek je primio pogodak za izjednačenje u 94. minuti nap.a.), pa su na temelju tog rezultata ljudi mislili kako ćemo lako izići s Hajdukom na kraju u toj utakmici. Zato je razočarenje bilo veliko nakon poraza. Zato sada neću dopustiti širenje takvog razmišljanja. Imat ćemo priliku uzvratiti Hajduku za jade koje nam je nanio prošle sezone u istoj fazi natjecanja, ali bit će velike borbe kako bismo došli do toga - kaže trener bijelo-plavih.Uostalom, trenutačno taj susret nije u prvom planu. Postoje neki posve drugi prioriteti. Osječane čekaju važni prvenstveni okršaji, a najvažnija stvar bit će oporavak brojnih ozljeđenih igrača.- Vjerujem kako ćemo se do tog susreta u Kupu posve ekipirati. Samo o tome razmišljam, jer ako se konačno riješimo ovih silnih muka sa zdravljem i budemo imali na raspolaganju kompletniji igrački kadar negoli je to slučaj danas, onda ćemo sigurno biti u stanju ispuniti naše visoke ciljeve i u prvenstvu, a bit ćemo sposobni ostvariti i plasman u polufinale Kupa - zaključio je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.Uglavnom, ždrijeb hrvatskog Kupa donio nam je još jedan lijep nogometni doživljaj do kraja jeseni. Bit će to dobar izazov. Osijek je u eri Zorana Zekića u tri sezone uvijek najmanje stizao do četvrtfinala. Prve je godine 2015./16. ispao na jedanaesterce od Slaven Belupa u Koprivnici, u sezoni 2016./17. napravio je korak dalje i ušao u polufinale gdje ga je u dva susreta eliminirala Rijeka koja je te sezone osvojila dvostruku krunu, a lani su na već opisan način bijelo-plavi zapeli u četvrtfinalu kada ih je u Gradskom vrtu eliminirao Hajduk. Ako ćemo gledati nekakav red, onda bi Osječani trebali otići među četiri. Naime, u onoj sezoni kada su igrali polufinale u rundi prije uzvratili su Slaven Belupu za poraz iz sezone ranije. Sada imaju priliku isto učiniti s Hajdukom...
Dalibor Keler
repriza
OSIJEK I HADUK IGRALI LANI U KUPU
PAROVI 1/4 FINALA KUPA
Osim Osijeka i Hajduka, koji će igrati u Gradskom vrtu, u preostala tri susreta četvrtfinala hrvatskog Kupa sastat će se Dinamo - Slaven Belupo, Lokomotiva - Rijeka i Inter Zaprešić - Vinogradar. Prvoimenovane momčadi su domaćini, igrat će se samo jedna utakmica, a termin odigravanja utakmica je 5. prosinca. Nema dvojbe kako će susreti biti zanimljivi, a ždrijeb je ovaj put spojio nominalno dvije naslabije momčadi u tom društvu (Inter Zaprešić i trećeligaša Vinogradar), pa nema dvojbe kako će oni koji prođu u polufinale priželjkivati suparnika baš iz tog para.
MUDRAŽIJA I ŠORŠA IN, LOPA I HENTY OUT
Situacija u bolnici Gradskog vrta sporo se popravlja. U punom treningu je Robert Mudražija, s momčadi je počeo raditi, ali polagano, i Tomislav Šorša. No, izvan stroja i dalje su Petar Bočkaj koji se liječi od vodenih kozica, a Ezekiel Henty ni jučer nije napustio bolnicu zbog visoke temperature, dok će Dmitro Lopa, koji je obnovio ozljedu aduktora, pauzirati oko tjedan dana. Poznato je kako već duže vrijeme u procesu nije Muzafer Ejupi, a za Koprivnicu Zekić neće imati ni požutjele Lončara i Pušića. Dakle, šestorica sigurno neće konkurirati za momčad, a upitno je hoće li to moći i Šorša. Povratku je tako najbliži Robert Mudražija.
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike