Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Osječanke večeras pod imperativom protiv Murvice
Objavljeno 7. studenog, 2018.
Rukometašice Osijeka večeras (20 sati), u dvorani Zrinjevac u 8. kolu Prve HRL dočekuju Murvicu. Novi je to derbi začelja za Osječanke, nakon što su prije četiri dana poražene u Umagu te u ovaj dvoboj ulaze pod imperativom pobjede. Ekipa Jelene Crnov drži začelje tablice bez ijednog boda te bi novi neuspjeh protiv ekipe iz donjeg doma ozbiljno doveo u pitanje može li ovaj kadar sačuvati prvoligaški status. Osječanke su, uz Trešnjevku, jedina ekipa koja je nizala samo poraze, no odigrale su i dvostruko više (šest) utakmica od Zagrepčanki, pa je i tu vidljivo koliko su toga do sada već propustile.
- Moramo napraviti sve da konačno prekinemo seriju poraza i upišemo bodove. Već i s ova dva boda protiv Murvice vratili bismo se u "kolosijek", a ne trebam posebno niti spominjati koliko bi to podiglo samopouzdanje djevojkama. Nije lijep pogled na tablicu, no ništa još nismo prokockali, daleko smo još i od polovine prvenstva i imamo dovoljno prilika sve popraviti - pričala je u najavi današnjeg susreta trenerica ŽRK Osijek koja je ponovno pokušavala na treninzima smanjiti pritisak svojim igračicama. Međutim, jasno je i njoj, a trebalo bi i igračicama, da Prva liga nosi takvo breme.
- I dalje mislim da smo kvalitetniji nego što to pokazujemo na parketu i da je najveći problem u glavama. Moraju cure ostati mirne i ne srljati, posebice ne razmišljati što će biti u slučaju promašaja. Murvica je isto mlada ekipa kao i mi, no mislim da je ovaj put iskustvo ipak malo na našoj strani, jer one prvi put igraju u najvišem rangu. Dolaze neopterećene, imaju dva boda više od nas i sve što naprave bit će im samo plus. Nadam se da ćemo odigrati konačno kako možemo, u svim linijama, a to će onda, vjerujem, biti dovoljno za prvo slavlje - rekla je Crnov.
Parovi 8. kola: Zamet - Trešnjevka, Sesvete Agroproteinka - Split 2010, Osijek - Murvica, Koka - Dalmatinka (7. studenoga), Lokomotiva - Zrinski (8.11.), Bjelovar - Umag (14.11.). Slobodna je Podravka Vegeta. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike