Sport
BSK (BIJELO BRDO)

Bjelobrđani i dalje dragi gosti
Objavljeno 7. studenog, 2018.
Praznih ruku i s tandemom ozlijeđenih vratili su se iz Dalmacije
S petog gostovanja nogometaši BSK-a vratili su se praznih ruku. Bjelobrđani su tako i dalje rado viđeni gosti, jer svima ostavljaju kompletan bodovni plijen. Subotnji je za Dugopolje bio višestruko koristan, osvojen je od izravne konkurencije u borbi za ostanak. Na put trener Denis Krstanović nije poveo ozlijeđene Horvata i Čikvara, kojima se nakon toga susreta 11. kola pridružio novi tandem. Vjerojatno izgubljen za preostala dva jesenska kola, jer su Jakšić u 21. i Šimičić u 70. minuti ozlijedili mišiće stražnje lože te prognoze kažu da je za njih polusezona zaključena. Potonji se napadač ozlijedio kada su već bile načinjene tri izmjene, tako da su posljednjih 20-ak dugopoljskih minuta Bjelobrđani (od)igrali s deset igrača, kada su već bili pogodak u minusu, a do kraja susreta primili su još jedan. Premda su tri četvrtine susreta bili ravnopravan protivnik, držeći domaćina daleko od vrata. Nijansa je, međutim, ponovno odredila smjer, odnosno ostanak bodova, do kojih novak u konkurenciji nikako ne može izvan Bijelog Brda.
- Teško je pronaći neko opravdanje kada se vratiš kući poražen s dva pogotka razlike. Do prvoga smo pogotka bili ravnopravni i smiješio nam se bar bod, a onda smo primili eurogol i kola su krenula nizbrdo. Zatim smo ostali s igračem manje i primili zapečaćujući pogodak tako da povratak iz Dalmacije nije bio ugodan. Kvalitetom ne zaostajemo za rivalima, ali konkretnog učinka u gostima i dalje nema - kratko je prepričao novu neuspješnu epizodu Luka Pačar, koji hvata formu nakon što su ga ozljede na duže vrijeme izbacile iz kreiranja igre.
Trebat će u nedjelju biti na visokoj razini, jer na zatvaranje bjelobrdske premijerne drugoligaške polusezone dolazi druga momčad splitskog Hajduka.
- O splitskoj momčadi imamo samo dobre informacije i sigurno je da više vrijedi nego što položaj na tablici pokazuje. Stoga je jasno da imamo višestruko zahtjevnu zadaću, čije pozitivno rješenje može biti okidač za ostvarenje želja. Primarna je sačuvati aktualni natjecateljski status, u kojem smo stekli već dosta iskustva, ali i imali pehova, što nas, vjerujem, neće ubuduće pratiti. Za kraj jeseni kod kuće imamo atraktivnog protivnika, za kojeg dodatna motivacija ne treba, a nadamo se da će bar polovina od sada ozlijeđenih moći konkurirati za momčad pa bismo tada sigurno mogli parirati Splićanima i uspješno se oprostiti od naših navijača za ovu godinu - zaključio je Pačar. D.Lekšan
Na zatvaranju drugoligaške polusezone u Bijelom Brdu u nedjelju gostuje Hajduk
11

bodova osvojili su nogometaši BSK-a, ali sve na domaćem terenu
Najčitanije iz rubrike