Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Vardar ove sezone “miksa”,
je li to prilika za NEXE u Skopju?
Objavljeno 6. studenog, 2018.
Našičani večeras gostuju u Skopju (20.45), a bit će to posljednji susret uoči gostovanja kod Olympiacosa

Čudan, ali za hrvatski rukomet sasvim lijep pogled je na tablicu SEHA-Gazprom lige. Nakon sedam kola vodeći su PPD Zagreb i NEXE sa šest pobjeda i jednim porazom (Zagreb od NEXE-a, a NEXE od Tatrana, nap. a.), a na trećem je mjestu branitelj naslova i najveći favorit Vardar, koji ima pobjedu manje.

Trenutni status NEXE-a večeras će biti na velikoj kušnji. Hrvatski viceprvak, naime, gostuje u Skopju, gdje će ih u Dvorani "Jane Sandanski" ugostiti europski prvaci iz 2017. godine. Zbog čega Vardar nije tako uvjerljiv bar u SEHA-Gazprom ligi kao godinu prije? Prije svega jer je roster nešto promijenjen, procjenjujemo, i oslabljen. Primjerice, u Skopju više ne stanuje Luka Cindrić, a na klupi više nije Raul Gonzales, koji je danas trener PSG-a. Vardar je stoga sve snage usmjerio prema Ligi prvaka. Trenutno je u svojoj skupini drugoplasiran s istim učinkom kao i vodeća Barcelona. U kakvoj su formi svjedoči i posljednja pobjeda u Ligi prvaka nad još jednim SEHA ligašem Meškovom. Bilo je 30:23 za Vardar, uz sjajan učinak našeg Igora Karačića, od čak 11 pogodaka.

- Vardar paralelno igra Ligu prvaka i SEHA ligu pa su se vjerojatno odlučili kombinirati roster - procijenio je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a.Kombinacijama su u Vardaru sigurno skloniji u SEHA-Gazprom ligi. Procjena je njihova da će i sa slabijim sastavom, na ovaj ili onaj način, dokopati se Final foura regionalne lige. Kojem sada otvoreno i NEXE teži. Stoga u Skopju večeras nisu bez ambicija. Posebno ako Vardar nešto "izrotira".

- Znamo tko je Vardar i što znači u svijetu rukometa. Međutim, trebamo voditi brigu o sebi i našoj igri. Svaki igrač treba biti spreman dati 100 posto kada istrči na teren, tako da, kada pričamo o gostovanju u Skopju, u fokusu nam treba biti naša izvedba i ono što ćemo tamo prikazati. To će biti ključno. Sigurno je da nam dodatne motivacije za Vardar ne treba. Oni su apsolutni favoriti, a mi ćemo gledati kako odigrati što kvalitetnije i pružiti, najmanje, dostojan otpor. Znači, trebamo krenuti od sebe i početi od naše izvedbe i onda tek na kraju dići glavu prema semaforu i vidjeti kamo nas je to dovelo - rekao je Horvat uoči puta u Skopje.U kakvom će sastavu nastupiti NEXE? Svi su zdravi, ili, kako to Horvat opisuje, ima nekoliko poluozlijeđenih igrača. Pravo nastupa steći će i Halil Jaganjac. Mora Horvat voditi brigu i o tome da je to posljednji susret uoči gostovanja kod grčkog Olympiacosa, u prvom susretu 3. kola Kupa EHF-a, pa ako ima načetih igrača, sigurno neće riskirati. U sastavu će zato sigurno biti Marin Jelinić. Lijevo krilo vratilo se nakon čak osam mjeseci izbivanja s terena zbog ozljede križnih ligamenata. Horvat ga je postupno vraćao, po prikazanom protiv Vojvodine na dobrom je putu povratka. Uostalom, i Lino Červar ga je prije ozljede (ali i tijekom nje, nap. a.) uvrštavao na širi popis reprezentativaca.

- Sretan sam što sam se vratio nakon osam mjeseci. Sada nas čeka susret s Vardarom, koji je vrhunska momčad i koji ima vrhunske igrače. Mislim da ćemo tražiti svoju šansu u tome da pokušamo iskoristiti njihove nedostatke, ako ih uopće budu imali. Nadamo se da se možemo vratiti s bodovima - rekao je Jelinić.

Susret u Skopju počinje u 20.45, uz prijenos na Arenasportu.

Krešimir Lacković
PARONDO: NEXE JE RAZNOVRSTAN
Od ove sezone na klupi Vardara sjedi Roberto Garcia Parondo. Zamijenio je svoga sunarodnjaka Raula Gonzalesa, koji je postao trener PSG-a. Naravno, prati i uvažava NEXE ove sezone.

- Igraju odlično ove sezone u SEHA ligi i neće nam biti lako. Imaju raznovrsnost u obrani, znaju mijenjati zone 6-0, 5-1, čak 3-2-1, i tome se trebamo prilagoditi. U napadu odlični su im playmakeri, često završavaju akcije na pivotu, a imaju i vanjski šut. Igramo kod kuće, hoćemo pobjedu, ali neće biti lako - rekao je trener Vardara.
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike