Osijek
HDZ JOSIPOVCA

Ako Grad prema Josipovcu planira metro, odustajemo od tramvaja
Objavljeno 4. studenog, 2018.

Mještani Josipovca od ovog tjedna, na poziv HDZ-ova Temeljna ogranka ovog prigradskog naselja pokreću mirnu inicijativu - peticiju s namjerom da se pokrene s mrtve točke planiranje projekta tramvaja prema Josipovcu. S time će gradonačelniku i gradskoj vlasti ukazati što građani ovog dijela Osijeka žele.
Sažetak je to subotnje konferencije za novinstvo na kojoj je, uz nazočnost dijela članova TO HDZ-a Josipovac, govorio Milan Opačak, vijećnik u Vijeću Grada Osijeka.
Podsjetio je kako je aktualna vlast u Gradu Osijeku u predizbornoj kampanji obećavala proširenje tramvajske mreže, no pruga za Josipovac sada se više ne spominje, pa i usnatoč tom što je za modernizaciju i razvoj javnoga gradskog prijevoza GPP dobio100 milijuna eura iz EU fondova.
- U nekoliko smo navrata postavljali to pitanje na sjednicama Gradskog vijeća i upozoravali na tu činjenicu, a dobili smo odgovor kako u ovom trenutku ne postoje niti projekti niti odgovarajuće dozvole za izgradnju predmetne dionice pruge. To bi u prenesenom smislu značilo da se ništa ne radi po ovom pitanju i da Grad Osijek uopće nema viziju prema zapadnom dijelu grada, rekao je Opačak.
HDZ će stoga u okviru svojih aktivnosti u Gradskom vijeću u rebalansu ovogodišnjeg proračuna ili proračunu za iduću godinu tražiti da se uvrste određena sredstva za taj projekt. Opačak je pozvao da se peticiji uz Josipovačne pridruže i Višnjevčani koji su, budući je linija došla do polovice tog naselja, također ostali zakinuti.
- Višnjevac i Josipovac su dva naselja koja zajedno imaju 12.000 stanovnika i praktično su jedno spojeno naselje na zapadu Osijeka. Upravo iz tog razloga oni zaslužuju i zahtijevaju određene komunalne i infrastrukturne projekte, podsjetio je Opačak.
Za kraj, Opačak je ponudio i nešto sarkazma, kaže kako je Josipovčanima iz Grada ponuđeno iznalaženje novog prometnog sustava.
- Ako Grad prema Josipovcu planira metro, tada odustajemo od tramvajske pruge, rekao je Opačak. D.Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRAŽEN KARAČIĆ-ŠOLJIĆ, NESEBIČNI HOBIST

Dijelim sjeme jer ljudi su željni rajčice s okusom

2

U TVRĐI PREDSTAVLJEN PROJEKT “OSIJEK FREE WIFI”

Uređaj osječke tvrtke omogućava brzinu interneta 200 Mbit-a u sekundi

3

ISPRED OPĆINE ČEPIN ODRŽAN PROSVJED ZBOG VRTIĆA

Roditelji: Upisi su stopirani, a za našu djecu rješenja nema!

oglas