Svijet
ZLOČINAC ŠLJIVANČANIM ZAZIVA RAT

"Na Srbe spremaju udar Albanci i Hrvati "
Objavljeno 2. studenog, 2018.
Neovisni beogradski dnevnik Danas piše kako bi osuđeni ratni zločinac za zločine u Vukovaru i Ovčari, Veselin Šljivančanim mogao biti kažnjen s pet godina zatvora zbog "izazivanja panike pozivanjem na novi rat", ali, konstatira list, to se neće dogoditi jer ovaj je ratni zločinac "miljenik vladajuće SNS i redoviti sugovornik prorežimskih tabloida". Šljivančanin je u nekom desničarskom tabloidu izjavio kako "Moramo biti spremni za novi rat", "Albanci i Hrvati spremaju udar na Srbe", kako "hrvatski časnici obučavaju albanske borbene formacije koje broje 8000 pripadnika i dvostruko su brojniji od KFOR-a" te da "prijete kako će zauzeti sjever Kosova".
Goran Miletić iz Civil Rights Defendersa naglasio je kako je Šljivančanin svojim izjavama izazvao paniku, "a imajući u vidu da je to učinio preko javnog glasila, to je teža kvalifikacija ovog kaznenog djela‘‘. Kako ističe, Kazneni zakon sasvim je jasan i prema članku 343, Šljivančanin bi mogao biti kazneno gonjen i osuđen i na kaznu do pet godina zatvora,
– Naravno, zbog toga treba reagirati tužiteljstvo, što se, prema svemu sudeći, neće dogoditi - ocjenjuje Miletić, a na pitanje zašto prorežimski, Vučićevi tabloidi pišu o navodnom ratu i prijetnjama Srbima, odgovara kako je "strah uvijek bio način za držanje građana u pokornosti". Danas procjenjuje kako "imajući u vidu da je osmero aktivista i aktivistkinja Inicijative za ljudska prava osuđeno zbog prosvjeda protiv tog ratnog zločinca na tribini Srpske napredne stranke, Šljivančanin će proći nekažnjeno".M.F.
Možda ste propustili...

SNIJEG U ALPAMA NE PRESTAJE PADATI

Nakon lavina - opasnost od poplava

TURSKA NAMJERAVA ZAPOČETI OFENZIVU NA YPG U SIRIJI

Trump otvoreno zaprijetio Turskoj ako napadne Kurde

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSVJEDI PROTIV VLASTI U BEOGRADU ŠIRE SE SRBIJOM I SVE SU MASOVNIJI

Prosvjednici u Beogradu traže “abdikaciju” Aleksandra Vučića

2

AMERIKA I EU USPJELI NAGOVORITI PRIŠTINU DA UKINE 100-POSTOTNO OPOREZIVANJE?

Dačić ne vjeruje Thaciju ni kada takse ukida

3

MALO JE VJEROJATNO DA ĆE IRSKA PRISTATI

May želi bilateralnim sporazumom s Irskom riješiti problem Brexita