Tehno
TEST: LOGITECH CRAFT

Na samom vrhu - ova će vas tipkovnica oduševiti u radu
Objavljeno 2. studenog, 2018.
Donosi do sada neviđenu razinu kvalitete i mogućnosti koju još malo tko može ponuditi

Logitech, kao planetarno popularan proizvođač računalne periferije, poznat je po vrhunskim uređajima najviše kvalitete, no s Logitech Craft taj je pojam dobio novu dimenziju

Često testirajući Logitech proizvode istaknemo kako su vrhunski i donose najvišu kvalitetu. To svakako stoji, međutim, onda se dogodi da nam stigne periferija kao što je Logitech Craft tipkovnica, koja donosi do sada neviđenu razinu kvalitete i mogućnosti koju još malo tko može ponuditi. Naime, ova tipkovnica predstavlja sam vrh ponude u pogledu uredskih tipkovnica, a po čemu je posebna donosimo u nastavku.
Privlačan profil
Krenut ćemo od pakiranja. Logitech Craft odmah po uzimanju iz kutije odaje dojam visoke kvalitete. To je lako osjetiti zbog pozamašne težine, a koja otkriva uporabu metala i izuzetno kvalitetne plastike. Nema rasprave, ovo je prava premium tipkovnica koju će poželjeti svatko – bez obzira na to želite li iskoristiti njen puni potencijal, ili samo ostaviti najbolji dojam onima koji se nađu u vašem uredu, ili u poslovnom prostoru. Tipke su plićeg hoda, a posebno nam se sviđaju sitne perforacije i udubljenja na njima koja daju lijep osjećaj pod prstima. Iako je sama tipkovnica pune veličine uz sve tipke, i neke dodatne, ona je istovremeno i poprilično kompaktna. Poseban detalj je metalni krug koji otkriva kako ova tipkovnica ima posebnu namjenu, a o njemu ćemo opširnije u nastavku. Nadalje, jedini fizički priključak je onaj USB-C koji služi za punjenje ugrađene baterije, dok je povezivanje bežično uz pomoć priloženog adaptera. On je popularni Logitechov Unifying, pa ako već koristite miš, možete ih spojiti na isti prijamnik. Također tu je i Bluetooth. Povezivanje je moguće na gotovo sve uređaje, od računala, laptopa, tableta i mobitela, pa i do pametnih televizora i drugih uređaja koji podržavaju gore spomenute bežične metode povezivanja. Također, istovremeno je moguće biti povezan s do tri uređaja. Mi smo dakako Logitech Craft povezali s računalom te smo na njega instalirali Logitech Options, alat pomoću kojeg možemo iskoristiti puni potencijal ove tipkovnice.
Napredne mogućnosti
U radu ova će vas tipkovnica jednostavno oduševiti. Raspored tipki i osjećaj pod prstima fantastični su, a dašak visoke kvalitete i osjećaja premium proizvoda osjetit ćete pritiskom na svaku od tipaka. Hod je kratak, tih, ali nudi dovoljno povratnih informacija. Posebno oduševljava pozadinsko osvjetljenje koje će omogućiti lagodniji rad u mraku. Osim tipki s dvostrukim funkcijama i poneke dedicirane, tu je i ranije spomenuti krug. On je zapravo jedan od ključnih elemenata ove tipkovnice i otkriva njenu suštinsku namjenu za profesionalce i kreativce koji će znati iskoristiti njegov potencijal. Krug prepoznaje brojne geste, pa tako „lupkanjem“ sa strane vršimo neki pomak u izborniku, okretanjem mijenjamo vrijednosti, a povlačenjem prsta mijenjamo postavke. U Office alatima također se mijenja mogućnost kruga, no važno je reći kako sve možemo prilagoditi u alatu Logitech Options. Posebno je istaknuta mogućnost ovog kruga u alatima za kreativan rad, kao što je obrada fotografija i stvaranje vizuala, no i u uredskom, proračunskom i brojnim drugim okruženjima njegova funkcionalnost je dobrodošla. Iako dedicirano vrijeme autonomije na bateriji nije istaknuto, očekivano ono bi trebalo potrajati, a uz USB lako je nadopuniti bateriju. Za kraj ostaje cijena. Ona iznosi astronomskih 1500 kuna. Mnogi će reći kako je to previše, no oni koji znaju što žele, znaju da bolje od Logitech Craft teško mogu naći, a to najbolje ipak ima svoju cijenu (i našu prepouku).
Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike