Dome slatki dome
ODABIR KREVETA

Topla atmosfera spavaće sobe
Objavljeno 31. listopada, 2018.
Minimalistički bijeli drveni krevet odlična je podloga za igru boja i materijala

Bilo da je riječ o klasičnom, modernom ili rustikalnom stilu, krevet u spavaćoj sobi će dominirati. Kad se obogati pravilno odabranom posteljinom i navlakama, osjećaj ugode je neizostavan. Igra dekorativnim tkaninama stvara mogućnost češćih promjena samih ugođaja za sve one koji su skloni trendovima.



Tamnije i svjetlije

Mnogo je priča o krevetu, pa svaki pojedinac treba prepoznati ili tek otkriti svoje sklonosti u odabiru kreveta. Intimna zona spavaće sobe znatno utječe na kvalitetu našeg spavanja i raspoloženja.
Na odabir kreveta utjecat će materijali, boje i oblik. Dio osoba sklon je tapaciranim krevetima jer vole meke površine, pa će birati između velikog broja dekorativnih tkanina. Preporučuju se tamni ili svijetli tonovi kako bi igra posteljine i navlaka dala dodatni izražaj. Ovakvi kreveti mogu dobiti izražaj korištenjem nogica u drugom materijalu - drvu ili metalu te različitom površinskom obradom poput štepova ili trendovskog chesterfield uzorka.
I dok tapacirani kreveti stvaraju moderan ugođaj u spavaćoj sobi, drveni kreveti pružaju mnogo veći raspon prostornih ugođaja - klasični, rustikalni ili minimalistički. Drvo kao materijal pogodno je i za eksperimente u dizajnu. Minimalistički bijeli drveni krevet odlična je podloga za igru boja, materijala i tekstura u prostoru. Njegova nježna bjelina i elegantni izgled omogućit će niz godina transformacije prostora uz minimalne izdatke.
Uzglavlje ovakvog kreveta može postati i skulpturalno i vrlo izražajno, što zahtijeva neutralan dizajn svih ostalih elemenata u sobi. Povratak prirodi je hit, a uzglavlje izvedeno od letvi u sirovom ili lakiranom drvu bit će idealno za toplu atmosferu sobe.
Trendovske prugice

U kućama za odmor u prirodi idealan je drveni krevet sastavljen od sirovih dasaka, a u vrtu ležaljka od dasaka koja će pružiti miran san u prirodi. Drveni stilski krevet je vječan, ali ne podnosi česte izmjene ugođaja u prostoru.
Metalni kreveti imaju izrazito romantičan i profinjen izražaj, a mogu biti izvedeni u svim bojama. Ipak, crna ili bijela pružit će idealnu podlogu za uređenje sobe.
Monika GALOVIĆ ROLICH, dipl. ing. arh.
Dizajn
odabir kreveta
Zid uzglavlja
Uz odabir kreveta vrlo je važan i zid iza uzglavlja, jer ima veliku ulogu u ukupnom doživljaju kreveta, ali i sobe u cjelini. Bilo da je riječ o bojenju, dekorativnim oblogama ili tapetama, potrebno je pozorno uskladiti boje kreveta, posteljine i zida. Zanimljiva rješenja su i ona u kojima je krevet neutralan, a zid kao uzglavlje postaje igra volumena, svjetla i materijala. U tom je slučaju nužno detalj boje kreveta prenijeti na zid. Veliki izbor kreveta na tržištu zasigurno će zadovoljiti potrebe svih.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna