Crna kronika
TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ŠVAJCARNICI

Prilikom pretjecanja poginuo 32-godišnji vozač
Objavljeno 27. listopada, 2018.

OSIJEK - I drugi vikend za redom baranjske su ceste uzele ljudski život. Prometna se nesreća u kojoj je život izgubio 32-godišnjak dogodila u petak u kasnim večernjim satima u Švajcarnici kod Darde. Nesreća se u petak oko 22,25 sati dogodila na ulazu u Švajcarnicu iz smjera Darde. Dvadesetogodišnji mladić iz Bilja vozio je automobilu Seat, kada ga je u Ulici Dragutina Tadijanovića obilazila Škoda kojom je upravljao 32-godišnjak iz Darde. Pri povratku u svoju traku stražnjim dijelom Škode 32-godišnjak je udario u prednji dio Seata. Nakon kontakta, oba su vozača izgubila kontrolu nad upravljačima automobila koji su sletjeli sa desne strane kolnika.

 Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, Škoda je udarila u ogradu kuće na broju 2, a potom se zabio u stablo, prepolovivši ga na dva metra visine. Škoda je pri tome potpuno uništena, a od težine zadobivenih ozljeda 32-godišnjak je poginuo na mjestu nesreće. I automobil 20-godišnjaka se zabio u ograde dvije kuće, no izbjegao je udarac u stablo. Mladić je uspio izaći iz automobila, a ekipa pristigle hitne pomoći prevezla ga je u Klinički bolnički centar Osijek. Što se tiče vozača Škode, liječnik je mogao samo konstatirati smrt 32-godišnjaka.

- Začuo se škripavi zvuk kočenja, a nekoliko sekundi poslije imao sam osjećaj da je bomba eksplodirala. Istrčao sam iz kuće, kao i drugi susjedi, i ugledali smo jedan automobil okrenut oko stabla koje je puklo, a drugi auto je završio u ogradi. Kada smo popalili sva svjetla još uvijek se nije sve jasno vidjelo od prašine. Vozaču u Škodi nismo mogli pomoći, a dečko iz Bilja je izašao iz drugog auta. Vidjelo se da je u šoku, rekao nam je jedan od susjeda koje smo zatekli na mjestu nesreće

Po tragovima kočenja moglo se vidjeti da se nesreća dogodila nekoliko desetaka metara od table sa natpisom Švajcarnica. Škoda je prilikom slijetanja slomila ogradu na kolnom ulazu, da bi potom, nakon obaranja ograde doslovno bila katapultirana u zrak gdje je slomila stablo. Samo poprište nesreće ukazuje na to da je brzina bila velika. Na tu činjenicu upozoravaju i žitelji ulice Dragutina Tadijanovića koji nam kazuju da svaku večer na potezu Darda Švajcarnica ima vozača koji jure brže od 100 km na sat. Na žalost, neopreznost vozača i prebrza vožnja doveli su do tragedije.

Prošle je subote na tzv Tenkovskoj cesti između baranjskih mjesta Batina i Zmajevac, u sudaru policijskog kombija i kamiona život izgubio 32-godišnji policajac. Nesreća se dogodila kada je 32-godišnjak u jednom trenutku skrenuo kombijem u lijevi kolnički trak i direktno se sudario s kamionom koji je nailazio iz suprotnog smjera. Vozač kombija je poginuo na mjestu nesreće dok je njegov suvozač, također policajac teško ozlijeđen. Kombi je u sudaru uništen do neprepoznatljivosti. Vozač kamiona nije bio ozlijeđen u prometnoj nesreći. Milan Bugarić

Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike