Mozaik
SAŠA GERBER, OSJEČKI MAĐIONIČAR

Život je čarolija i sve što nas okružuje ima dozu posebnosti
Objavljeno 26. listopada, 2018.
S bratom Zoranom priprema YouTube kanal Gerber Fun Inc. u kojemu će raditi dvije emisije "Fragmenti čarolije" i "Priča o balonima"

Poznati osječki mađioničar Saša Gerber nedavno se pozdravio sa svojim showom "Gerberove čarolije" na Vinkovačkoj televiziji u kojemu je ugostio brojne poznate osobe i (s) njima izvodio svoje trikove.


Uz to, on i njegova supruga Olga postali su ponosni roditelji blizanaca, koji traže puno vremena i slatkog truda, kao i svi mališani. Iako je gotovo pa u konstantnoj gužvi, Saša priprema svoj novi projekt, čije je detalje otkrio ekskluzivno za Glas Slavonije.

Za početak nam reci o završetku svojeg showa "Gerberove čarolije". Kako bi sažeo svoje iskustvo iz showa?
- Da, nažalost, "Gerberove čarolije" nakon 42. snimljene emisije došle su do kraja. Za mene to je bilo jedno fantastično iskustvo i zahvalan sam svima s Vinkovačke televizije na prilici, kao i gostima koji su sudjelovali u emisiji. Također, želim zahvaliti i svim gledateljima koji su pratili emisiju te me uveseljavali svojim komentarima. Kako sam bio urednik i voditelj emisije, naučio sam se pripremati emisiju te sam stekao vještine vođenja emisije. Uvijek bi me radovalo kada bi me sami gosti pohvalili da sam jedan od boljih voditelja s kojima su surađivali.

Sada krećeš u novi projekt, i to s bratom. Reci nam nešto o tome?
- Novi projekt na kojemu trenutno radim s bratom Zoranom je YouTube kanal Gerber Fun Inc. na kojemu će se prikazivati dvije emisije "Fragmenti čarolije" i "Priča o balonima". U "Priči o balonima" Zoran će educirati posjetitelje o balonima i o izradi figura od balona, a ponekad će mu u tome pomoći poznati gosti, a ja ću u svojoj emisiji biti više usredotočen na mađioničarstvo. Imat ću goste mađioničare te ćemo se pozabaviti temama usko vezanima za ovu umjetnost. Također, putovat ćemo i magiju pokušati približiti ljudima.

Kako je došlo do suradnje s Markom Torićem?
- Do suradnje s Markom došlo je posve spontano. Poznavali smo se otprije, a kako je Marko zaljubljenik u mađioničarstvo, a pri tome izvrstan fotograf i snimatelj, kroz razgovor sam mu predložio ideju o YouTube kanalu na kojemu bi tema bila mađioničarstvo i baloni. Bio je oduševljen idejom i eto nismo puno čekali da krenemo u projekt. Oduševljen sam energijom kojom pristupa poslu i nadam se da će gledatelji osjetiti trud koji se spremamo unijeti u sve ovo.

Kakva će biti struktura tvog showa? Hoće li biti nešto posve drukčije od prvog showa?
- "Fragmenti čarolije" su posve nešto drukčije, slobodno bih rekao da je to moja faza "odrastanja" u mađioničarstvu. Uskoro će biti 10 godina kako se bavim mađioničarstvom i nakon tisuće djece koje sam razveselio, brojnih iskustava koja sam stekao te brojne literature koju sam pročitao, mislim da je vrijeme da okrenem novu stranicu i uđem u jedan posve novi proces.

Imat ćeš goste, zar ne?
- Bit će svega, zanimljivih gostiju, recenzija rekvizita, knjiga, događaja vezanih za mađioničarstvo, sve kako bih ovu umjetnost približio ljudima.

Odnedavno si otac blizanaca, a kako vidimo na Facebooku, često i njima izvodiš trikove. Ima li neki koji im se posebno sviđa?
- Prije četiri mjeseca shvatio sam što je prava čarolija kada su na svijet došli Katja i Matijas. Onaj trenutak kada sam ih primio u svoje naručje, za mene će ostati nezaboravan trenutak čarolije. Imao sam i tu sreću da 10-ak dana nakon njihova rođenja postanem drugi put striko jer brat je dobio drugu kćer Luciju, tako da je bio mali baby boom kod nas. Moja filozofija je da je život jedna čarolija i sve što nas okružuje ima dozu posebnosti, a na nama je kako ćemo to sve doživjeti. Oni trenutno uživaju u zvukovima novčića kada lupaju i kada im miješam karte.

Kako uspijevaš uskladiti obveze, sigurno nije lagano...
- Iskreno, jako je teško, no imam sreću da supruga Olga ima razumijevanja pa malo više ona "potegne". I naravno, neizostavni su roditelji, bake koje uskaču pomoći, kao i prijatelji, kumovi. Bitno je dobro se organizirati i pripremiti.

Često nastupaš za najmlađe, što se njima najviše sviđa?

- U ovih 10 godina rada moja glavna publika bila su djeca i uvijek mi je bilo drago vidjeti iskreni izraz čuđenja na njihovim licima. Poslije je moj show postao obiteljski show u kojemu su uživala jednako djeca kao i roditelji, bake, djedovi. Sada mislim da je došao red da se okušam u nečemu novom i prihvatim nove izazove. Naravno, i dalje ću nastupati za djecu, no možda malo smanjenim intenzitetom, jer sada nakon 10 godina rada veselim se novim izazovima.
Tanja Kvorka
djeca
VOLIM ISKRENI IZRAZ NJIHOVOG ČUĐENJA
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike