Tehno
CYBER RECOVERY

Najučinkovitija zaštita podataka
Objavljeno 26. listopada, 2018.
Cyber napadi postali su učestala pojava koja nerijetko ostavlja tvrtke i poslove danima, pa čak i tjednima izvan posla, što u konačnici može značiti velike novčane gubitke za poslovanje. I dok brojne tvrtke imaju moćne softvere za zaštitu i otkrivanje prijetnji suočavaju se s nemogućnošću brzog oporavka u slučajevima uspješnih ransomware i cyber napada.
"Zlonamjerni entuzijasti i sofisticirani cyber napadači, osobito oni koji se bave ransomwareom, posebno namjerno ciljaju zaštitu podataka i rezervnu infrastrukturu. Složeni pristup zaštiti podataka unutar portfelja i našeg softvera, usluga Dell EMC Cyber Recovery pomoći će osigurati istinsku izolaciju podataka i posljednju liniju obrane podataka za poslovne ključne podatke od različitih cyber prijetnji" - istaknuo je Beth Phalen, predsjednik Odjela zaštite podataka Dell EMC-a.
Dell EMC Cyber Recovery novi je softver koji se integrira s hardverom za pohranu zaštite Dell EMC Data Domain. Pruža rješenje koje kombinira prednosti izolacije podataka i kontinuiteta poslovanja kako bi se smanjio utjecaj cyber napada, a istodobno osigurava bržu i veću vjerojatnost uspjeha u oporavku kritičnih podataka i sustava.
Softver automatizira zadržavanje izoliranih sigurnih kopija kritičnih podataka unutar Cyber Recovery Vault (CR Vault) i sklanja ih od napada. Služeći i kao test-zona, CR Vault korisnicima omogućuje obavljanje sigurnosne analize na zadržanim podatcima bez potrebe za ponovnim uspostavljanjem i potencijalno aktiviranjem zlonamjernog softvera koji može biti prisutan u zaštićenom skupu podataka. Novi REST API automatizacijski okvir pruža besprijekornu integraciju sa sigurnosnim analitičkim programskim paketima, kao što je Index Engines CyberSense koji primjenjuje više od 40 heuristika kako bi se utvrdili indikatori kompromisa.M.R.
Cyber napadi postali su učestala pojava koja nerijetko ostavlja tvrtke danima, pa čak i tjednima izvan posla
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana