Osijek
TJEDAN KRŠĆANSKE KNJIGE

Ekumenska povelja Josipu Bratuliću
Objavljeno 21. listopada, 2018.
Ovogodišnji će se Tjedan kršćanske knjige u Osijeku održati od 24. do 31. listopada. Svečano će otvorenje biti u srijedu (24. listopada) s početkom u 18 sati u donjogradskoj sinagogi (Cvjetkova 32), a vodit će ga dr. sc. Peter Kuzmič, dekan Visokog evanđeoskog teološkog učilišta u Osijeku (VETU). U sklopu otvorenja bit će predstavljene knjige Biblija plus i Komu treba teologija? U ponedjeljak (29. listopada) s početkom u 17 sati u donjogradskoj će se sinagogi održati okrugli stol "Život i smrt", na kojem će govoriti urednici, dr. sc. Ivan Markešić i dr. sc. Boris Kozjak, te drugi gosti, a bit će posvećen Zborniku "Čovjek i smrt" (Institut "Ivo Pilar", Zageb).
U srijedu (31. listopada), na sam Dan reformacije, bit će dodijeljena Ekumenska povelja akademiku Josipu Bratuliću (na fotografiji). "Povelja ove godine ide u ruke vrsnom poznavatelju srednjovjekovne književnosti i povijesti te reformacije na hrvatskim prostorima kao izraz duboke zahvalnosti i iznimnog priznanja za izvrsno i odvažno promicanje ekumenske kulture dijaloga, ljubavi i uzajamnosti, a povelju će uručiti drugi vrsni akademik, slavist i kroatist Stjepan Damjanović", rekao je dr. sc. Peter Kuzmič, dekan VETU-a.
Događaj će biti organiziran u donjogradskoj sinagogi s početkom u 18 sati. Podsjetimo, Povelja se dodjeljuje od 2005. godine, a dosadašnji su laureati Mato Zovkić (2017.), fra Bono Šagi-Bunić i Augustin Bašić (2014.), Ivo Josipović (2013.), Juraj Kolarić (2012.), akademik Ivan Golub (2009.), fra Bonaventura Duda i episkop šabački Lavrentije Trifunović (2008.) te Stanko Ježić s Teološkog fakulteta u Ljubljani (2005.). I.R.G.
Možda ste propustili...

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana