Regija
GRAĐANI ZADOVOLJNI

Prvi sajam antikviteta
Objavljeno 21. listopada, 2018.
Na 28 štandova izlagalo je 19 izlagača iz Vinkovaca, Osijeka, Požege, Broda....
VINKOVCI

Veliko zanimanje Vinkovčana izazvao je Sajam antikviteta, prvo takvo događanje što ga je u njihovu gradu protekle subote organizirao Klub kolekcionara "Valens" kao prvu aktivnost svoje nedavno osnovane udruge.


Bio je to cjelodnevni sajam, sa štandovima postavljenim duž pješačke zone s kojih se šarenila raznolika ponuda.
- Imamo 28 štandova s 19 izlagača i to je znatno više nego što smo, za ovaj prvi put, očekivali. Interes izlagača bio je velik, a na naš su sajam donijeli puno kvalitetne robe i zadovoljni smo kako sve to skupa izgleda - kazao je predsjednik Kluba kolekcionara, numizmatičar Tomislav Mihaljević, zahvalivši pritom gradskoj upravi i TZ-u koji su prepoznali zanimljivost događaja i pružili mu podršku. Inače, pred Vinkovčane su svoju raznovrsnu ponudu izložili, osim domaćih, i izlagači iz Slavonskog Broda, Osijeka, Vukovara, Požege...
- U ponudi ima doista svega, numizmatike, starina, antikviteta, starog nakita i nakita od plemenitih metala, izložaka iz antičkog vremena, srednjeg vijeka ili pak bivše SFRJ pa do modernih vremena - kazuje Mihaljević i dodaje da su reakcije Vinkovčana na sajamski subotnji dan bile jako pozitivne.
- Mnogi su rekli da su to jedva čekali, jer oni koji vole takve sajmove išli su, primjerice, u Osijek pa odatle i upiti hoćemo li češće priređivati sajmove. Međutim, naš je plan 3-4 puta godišnje jer Vinkovci su manji grad i možda bi brzo došlo do zasićenja - kaže.
Sanja Butigan
U Vinkovcima im ugodno
Iz Đakova je bio Robert Hajcman na čijem su štandu bili vjerski predmeti, stare novčanice i značke. Nadao se uspjehu u Vinkovcima jer mu prodaja inače, kaže, sve slabije ide. Džoni Peroli, filigranist u mirovini iz Osijeka, donio je zavidnu kolekciju srebrnog nakita vlastite izrade. “Kupe ljudi ponešto, a ja se volim družiti. I u Vinkovcima mi je ugodno”, kaže.
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike