Regija
U OPĆINI ČAGLIN

Žele modernizirati putove prema naseljima i zadržati stanovništvo
Objavljeno 21. listopada, 2018.
ČAGLIN
Općina Čaglin ima 31 seosko naselje te veliku mrežu putova. Veliki dio naselja, posebice onih koji nisu na asfaltiranim i uređenim putovima raseljava se. Da bi se zadržalo stanovništvo u prostoru, pa i postupno vraća, u općini Čaglin shvatili su da moraju modernizirati lokalne ceste. Modernizaciju lokalne ceste upravo su počeli od Mokreša do Dobre Vode i Jezera.
- Cestom upravlja ŽUC Požeško-slavonske županije, LC 41-048, dionica koja se modernizira iznosi 3100 metara od naselja Mokreš. Dobit će asfaltnu površinu, a investicija iznosi tri milijuna kuna. Izvođač radova je Osijek Koteks. Dovršetak se očekuje za 30-ak dana – istakao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.
Inicijativu da se ceste moderniziraju i osiguraju svim stanovnicima jednaki uvjeti života, podržava i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.
– Ova cesta dugo je godina očekivana, mogu reći ovaj kraj je malo i zapostavljen, nije bilo dostatnih sredstava, pa smo odlučili ovu cestu riješiti zajedničkim naporima. Ovo radimo i zbog ljudi u ovom prostoru da se ne moraju iseljavati, nego da se vraćaju – istakao je župan.
- Ova cesta ljudima znači život, jer su udaljeni desetak i više kilometara od središta Čaglina, a onda su na pola puta do Požege, do Broda, i do Našica. Ova dionica svima je važna, a najviše ljudima iz ovih naselja da mogu brže funkcionirati u svakodnevnom poslu – naglasio je načelnik Općine Dalibor Bardač.AGM Kruna
Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana