Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Može li druga momčad Osijeka pokazati prvoj kako se može srušiti Dinamo?
Objavljeno 20. listopada, 2018.

Osijek II u nedjelju čeka novi derbi na drugoligaškoj sceni. Prošloga su vikenda sredili Varaždin (3:0) u Gradskom vrtu, a sada ih čeka još veći izazov, jer će gostovati kod Dinama II. Momčad Dine Skendera na taj susret odlazi kao drugoplasirana s dva boda više od "modrih" nada i s tri uzastopne pobjede.


Nema dvojbe kako će to biti zanimljiv ogled u kojem će Osječani imati što reći, s obzirom na dobru formu. Trener Dino Skender može biti ponosan na svoje djelo, jer je u kratkom vremenu uspio posložiti momčad na način da ne bude samo konkurentna u drugoligaškom društvu, nego da od nje svi suparnici pomalo zaziru.
- Sada je najvažnije ostati čvrsto na zemlji. Trenutačno sve za nas izgleda odlično, ali bodovna razlika između vrha i dna tablice je mala i prednost koju sada imamo može se brzo istopiti ako ne nastavimo osvajati bodove - kaže Dino Skender, trener Osijeka II.
Oprez je majka mudrosti, a kod Skendera toga nikada ne nedostaje. Raspoloženje je na visini, a jedini problem s kojim se Skender već klasično susreće bit će sastavljanje momčadi.
- Moram pričekati utakmicu prve momčadi protiv Rudeša, pa ću tek onda imati jasniju sliku s kim ću raspolagati za derbi protiv Dinama - kaže Skender.
Izvjesno je kako neće moći računati na Šutala i Lončara koji će biti u početnoj postavi kod Zorana Zekića, a hoće li dobiti Pilja ili Štrkalja, ovisit će tome koliko će neki od njih participirati u Kranjčevićevoj. Naravno, uvijek treba voditi računa i o tome da ne može u momčadi biti više od pet igrača koji su stariji od 21 godine. No, ipak izbor igrača postoji, pa ne sumnjamo kako će Skender na teren Hitrec-Kacijana poslati momčad koja će biti sposobna nastaviti pobjednički niz.
- Zaista dobro igramo u posljednje vrijeme, popravili smo razinu efikasnosti, pa se sigurno imamo čemu nadati u Zagrebu. Uostalom, dijelimo vodeću poziciju na tablici, moramo se tako i ponašati na terenu, postaviti se hrabro kao i do sada i vjerovati u uspjeh. Suparnik je izazovan, jer se i oni poput nas žele dokazati. Bit će to vrlo zanimljiv susret za sve koji ga odluče pogledati. Za nas je najvažnije da djelujemo kao kolektiv, jer kada tako igramo onda možemo pobijediti svakoga - kaže Josip Špoljarić, jedan od vodećih strijelaca Druge HNL.
Vjerojatni sastav: Kukić, Barišić, Bagadur, Ćosić, Hudećek, Plum, Soldić, Talys, Caimacov, Špoljarić, Daku. D.Keler
Dalibor Keler
Parovi 9. kola
Kustošija - Međimurje igraju danas (subota), u 13 sati, Dugopolje - Šibenik, u 13.30, a Varaždin - Zadar i Lučko - Sesvete, od 15 sati, kada počinju i sutrašnje utakmice: BSK - Solin, Hajduk II - Hrvatski dragovoljac i Dinamo II - Osijek II.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike