Osijek
DODIJELJENE POTPORE U POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU

Niska iskoristivost sredstava
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Zamjenik župana Petar Lagator u petak je potpisao ugovore s 57 korisnika koji su ostvarili pravo na potpore kroz Program mjera potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije. Dodijeljeno je 718.000 kuna od ukupno 1.870.000 kuna, koliko je ove godine Županija dodijelila kroz potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Relativno je to niska iskoristivost u odnosu prema 7,5 milijuna kuna osiguranih za 2018.
- S današnjim danom ukupan broj iskorištenih sredstava nije ni blizu limita koji stoji na raspolaganju i zbog toga ne možemo biti zadovoljni. Svakodnevnom komunikacijom nastojimo doći do svih vlasnika OPG-ova, posebno do mladih poljoprivrednika gdje je iskorištenost sredstava prilično mala. Kako je plan za sljedeću godinu osigurati i veća sredstva, moramo pronaći način dolaska do većeg broja korisnika potpora - poručio je Lagator.
Najveći broj korisnika potpora iz sektora je stočarstva, i to za izvrsnost u proizvodnji mlijeka i za obnovu stada. ‘‘Riječ je o poticajnim mjerama koje smo u program uveli ove godine i koje su se pokazale iznimno dobrima. To znači da se ljudi vraćaju tradicionalnoj proizvodnji mlijeka jer u određenim smo trenutcima čak imali situaciju da su nam pojedina sela bila bez krava. Dobar je to pokazatelj da se naš ruralni prostor polako oživljava. Na velik odaziv također su naišle i promotivne mjere koje pokrivaju sve sektore i s pomoću kojih našim poljoprivrednicima pomažemo u predstavljanju na sajmovima i raznim manifestacijama‘‘, rekla je Silva Wendling. D. Miklić
Možda ste propustili...

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana