Osijek
U IZLOŽBENOM PROSTORU "KNJIGOM & SLIKOM " CZK-A ČEPIN

Izložba "Animalizam u slici"
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Čepinski slikar Branko Jalovičar postavio je svoju novu samostalnu izložbu u knjižnici Centra za kulturu Čepin pod nazivom "Animalizam u slici" koja se iduća dva mjeseca može razgledati u izložbenom prostoru "Knjigom & slikom". U nazočnosti brojnih gostiju, slikara iz Osijeka i Čepina, glazbenika, prof. Željka Mamića, ravnatelja CZK-a Čepin, izložbu je otvorila Mateja Kalajžić, zamjenica načelnika općine Čepin. Izložbu su organizirali Likovna udruga Čepin, čiji je Jalovičar predsjednik, i Centar za kulturu. Jalovičar nam kaže kako ni sam ne zna koja mu je ovo izložba jer se rado uključuje, kao i njegovi prijatelji iz LUČ-a, u sve aktivnosti na području Čepina, bile one kulturnog ili humanitarnog karaktera. Naravno, i ove slike mogu se razgledati, ali i kupiti kao lijep poklon za, primjerice, božićne blagdane.
Ovaj put Jalovičar je javnosti izložio portrete životinja, a sljedeću izložbu, kaže, planira ostvariti sa slikama životinja u pokretu.
- I ovaj put životinje su smještene u svoj ambijent i upravo ga je na seriju takvih motiva navelo to što je radio slike za lovce. Ovo je moj pokušaj da nas sve zajedno, dok razgledamo slike, u ovo vrijeme urbanog života, vratim zapravo u naš pravi iskon - prirodu. Ulazeći u simboliku slika, sam dojam je subjektivan, za mene vrlo emocionalan - kaže kratko Branko Jalovičar zahvalivši Općini Čepin i CZK-u na potpori njegovoj slikarskoj udruzi. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike