Regija
ULAŽU TRI MILIJUNA EURA

U Otoku će graditi trgovački centar i modernu tržnicu
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Trgovački centar s otvorenom i zatvorenom tržnicom moći će koristiti oko 20.000 osoba
OTOK

Najmlađi grad u Hrvatskoj, grad Otok, intenzivno priprema projekt "težak" približno tri milijuna eura koji će biti na korist ne samo stanovnicima Otoka nego i mjesta u bližoj i nešto daljoj okolici, a riječ je o oko 20.000 osoba.


Projekt je to trgovačkog centra u sklopu kojeg bi također bila otvorena i zatvorena tržnica, a što je, prema riječima otočkog gradonačenika Josipa Šarića, velik i važan projekt sa sadržajima kakvi tom kraju u ovom trenutku nedostaju.
- Projekt je u fazi izrade idejnog rješenja, kao i pripreme lokacije u neposrednoj blizini središta grada - kazao je gradonačelnik Šarić, dodajući kako će se budući trgovački centar graditi na zemljištu veličine 8500 "kvadrata", koje je trenutačno u vlasništvu tamošnje crkve.
- Pozicija je jako dobra i bit će to trgovački centar ovog dijela Vukovarsko-srijemske županije - kaže Šarić, i objašnjava kako će to biti mjesto gdje će na tržnici moći prodavati svoje proizvode primjerice OPG-ovi, ili pak kupiti u Otoku ono što danas ne mogu, i građani Otoka i susjednih Privlake i Komletinaca, ali i Slakovaca, Jankovaca, ili Nijemaca, pa i stanovnika Cvelferije, koji sada koriste netom dovršenu i zadnju dionicu Šokačke magistrale, onu na potezu Otok - Slakovci. Procjena vrijednosti projekta je spomenutih približno tri milijuna eura, a gradske vlasti Otoka još rade na sklapanju financijske konstrukcije. Pritom je, kako kaže Šarić, moguće više modela - od privatnog investitora preko javno-privatnog partnerstva ili sredstava EU fondova za tržnicu, pa do, ako navedeni modeli ne uspiju, financiranju gradnje trgovačkog centra iz gradskog budžeta.
- Otok to sada može. Ako bude trebalo, Grad se može kreditno zadužiti, a potom kredit vraćati od najma poslovnih prostora u trgovačkom centru - kaže gradonačelnik Otoka.
Objašnjavajući zašto je gradu Otoku potreban takav projekt, Šarić navodi kako trenutačna gradska tržnica, koja radi srijedom i subotom, ne zadovoljava potrebe, dok bi se u novom prostoru, u zatvorenom i otvorenom dijelu, našao zadovoljavaći prostor za domaće proizvode tamošnjih OPG-ova koji bi svakodnevno bili ponuđeni kupcima.
- U Otoku i cijeloj okolici ne može se danas kupiti ni obuća, ni odjevni predmeti, a ni bijela tehnika, pa se u nabavu toga mora ići u Vinkovce, Vukovar, ili čak Osijek i Zagreb - navodi, dodajući da bi novi objekt značio i nova radna mjesta.
Sanja Butigan
stara tržnica

više ne zadovoljava potrebe
Završetak centra u dvije godine
Prema gradonačelnikovim riječima trgovački centar u središtu grada Otoka mogao bi biti sagrađen i otvoren u iduće dvije godine.

Naime, Šarić je napomenuo kako je toliko vremena, realno gledajući, potrebno da bi se riješila sva potrebna dokumentacija, osigurala sredstva i izvršili građevinski radovi sve do potpunog dovršetka objekta i njegovog otvaranja za kupce. Početak gradnje mogao bi biti na proljeće 2019. godine. Šarić je napomenuo i kako je Otoku posebice važan onaj dio budućeg centra predviđen za tržnicu, zbog OPG-ova koji će tu ponuditi svoje, domaće proizvode, dok će se u lokalima centra, između ostaloga, naći mjesta i za proizvode obrtnika iz Otoka ili okolnih mjesta, a kupcima će sva ponuda biti na jednom mjestu.
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana