Crna kronika
TRAGEDIJA NA ODMORU

Sestre iz Osijeka utopile se u moru kod Ugljana
Objavljeno 20. listopada, 2018.
ZADAR
Tijela sestara iz Osijeka, Marice (58) i Miroslave (53) Vučko, pronađena su u srijedu i četvrtk na otoku Ugljanu. Prvo je u srijedu oko 18 sati pronađeno tijelo Marice Vučko, na obali otoka Ugljana, kod rta Karantun. U prvi tren nije bio poznat identitet pronađe žene koja je bila odjevena u kupaći kostim. Drugog dana oko 13 sati građani su javili da se u moru u blizini otočića Karantunić kod Ugljana nalazi tijelo nepoznate osobe. Riječ je bila o Miroslavi koja je također bila u kupaćem kostimu. Nakon oba očevida tijela su prevezena u Zadar radi obdukcije, a policija je pokrenula kriminalističko istraživanje da bi uz identitet utvrdila okolnosti koje su dovele do smrti dviju žena. Tijela su u moru bila nekoliko dana.
- Obdukcijom je utvrđeno da je njihova smrt nastala utapanjem u moru u predjelu rta Karantun na Ugljanu, nasuprot Ždrelca, tijekom prošlog tjedna. Kriminalističkim istraživanjem isključeno je postojanje elemenata kaznenog djela - doznajemo od Elisa Žodana, glasnogovornika Policijske uprave zadarske. Kako neslužbeno doznajemo, sestre su imale kuće u mjestu Ždrelac na otoku Pašmanu gdje su boravile tijekom ljeta. Njihove stvari, odjeća i ručnici pronađeni su na obližnjoj plaži.
Sestre su u Osijeku živjele same. Treća sestra Lidija kazala nam je da obitelj nema puno informacija o utapanju Marice i Miroslave te da čekaju nalaze obdukcije. "Najnormalnije su otišle na plažu, a Marica nikada ne bi išla u dublju vodu. Bila je slab plivač i bojala se vode", kazala je Lidija. Pretpostavlja se da su se sestre kupale na mjestu gdje su morske struje jake i da je moguće da se jedna sestra počela utapati, a druga joj je htjela pomoći. Što se točno dogodilo Marici i Miroslavi Vučko, koje su živjele u osječkom Vatrogasnom naselju, teško će se doznati jer njihovo stradavanje nitko ije vidio.
Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike