Sport
ROBERT SELIGMAN UOČI PUTA U DOHU

Nisam previše opterećen,
ali to može biti dobar znak
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Glavni grad Katara domaćin je Svjetskog gimnastičkog prvenstva

Hrvatska gimnastička reprezentacija danas ujutro krenut će iz Zagreba zrakoplovom za Dohu gdje će se sljedeći tjedan od 25. listopada do 3. studenoga održati Svjetsko gimnastičko prvenstvo.


Najznačajnije je to natjecanje sezone uoči kojeg je Robert Seligman već učinio da mu 2018. godina bude iznimno uspješna. Naime, Seligman se prvo na Mediteranskim igrama u Tarragoni okitio srebrnim odličjem, a isti sjaj oko vrata imao je u kolovozu nakon Europskog prvenstva u Glasgowu. Jesu li dva srebra možda uvod u lov na treće srebro, što bi definitivno bio najveći rezultat ne samo 2018. godine nego i cijele Robertove karijere. Ili je možda na redu i napad na zlato?
- Na početku sezone rekao sam da ako s tri velika natjecanja uzmem dvije medalje, bio bih sretan. Već sam uzeo dvije, tako da što god bude na Svjetskom prvenstvu, već sam ostvario dobar rezultat. Zato si ne želim stavljati nikakav veliki teret na leđa, jer mnogo sam toga već ostvario i znam da moje iskustvo i sve ovo što sam do sada odradio i ostvario, može doći na naplatu. Kao što i jest, uostalom i došlo i na Europskom prvenstvu i na Mediteranskim igrama, a prije toga podsjetio bih da sam bio i Prvak Hrvatske - rekao je Seligman uoči puta otkrivši kako ni forma nije vrhunska.
- Poslije Europskog prvenstva režim treninga malo je pao. Dobili smo novi Centar i mi svi to, naravno, koji smo uz gimnastiku imamo prema tome posebne osjećaje, pa nisam bio samo fokusiran isključivo i samo na vježbanje. Ali, ne brinite! To u konačnici može biti i dobra stvar. Kada nisam totalno usredotočen, moguće je očekivati i dobar nastup. Ne vidim razloga zbog čega ne bih u Dohi mogao biti još uspješniji i imao odličan nastup.
Bit će ovo prvo veliko natjecanje u kojem su pripreme odrađene u novom obnovljenom Sokolskom domu. Rad u njemu tek treba stići na naplatu. Naravno, Robert je oduševljen sadašnjim uvjetima.
- Veličanstven je osjećaj imati mogućnost vrhunski se pripremati u svom rodnom gradu. Cijeli život sam sanjao o vježbanju i pripremanju u ovakvoj dvorani kakva je sada u Sokolu. Ovakvi centri postoje samo u najvećim gradovima, primjerice Moskvi, Tokiju, New Yorku, gdje sam bio na minipripremama prije određenih natjecanja. Sada, kad imam ovakvu dvoranu kod kuće te kada pričam o tome, iskreno se sav naježim. To je nešto što trebamo njegovati i što želim prenijeti na sve ove mlade dečke i djevojčice koji treniraju sa mnom zajedno i pripremaju se za natjecanja - rekao je Seligman, koji će vrhunske uvjete imati i u Dohi.
Natjecanje će se održati u luksuznom Aspire domu koje će naši gimnastičari prvi put isprobati dan uoči prvih kvalifikacija, 25. listopada. I ovaj put kvalifikacije će se produžiti na dva dana, pa će Robert tek na kraju natjecateljskog dana, 26. listopada, saznati hoće li 2. studenoga nastupiti u finalu na konju s hvataljkama.
Krešimir Lacković
ŠEST HRVATSKIH ADUTA, SRBIĆ BRANI ZLATO
Hrvatsku će na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu predstavljati petorica gimnastičara i jedna gimnastičarka, Splićanka Ana Đerek, koja se uspješno vratila nakon teške ozljede u prvom dijelu sezone. Zato su vrlo jaki aduti u muškoj konkurenciji. Prvo ime svakako je Tin Srbić, koji u Dohu dolazi braniti zlato sa Svjetskog prvenstva u Montrealu. Na preči će nastupiti i njegov klupski kolega Anton Kovačević. Druga "hrvatska" sprava je konj s hvataljkama gdje će nastupiti trojica naših vježbača. Svakako daleko veća očekivanja imamo od Roberta Seligmana te Filipa Udea, koji je ove godine bio finalist Europskog prvenstva u Glasgowu. Uz njih, kroz kontrolne treninge reprezentacije u Nedelišću, "vizu" za Dohu izvadio je Leonard Kušan, koji također najveća očekivanja ima na konju s hvataljkama.
Najčitanije iz rubrike