Sport
OPROŠTAJ OD LUKSEMBURGA

Donna opet nije mogla protiv Goerges
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Donna Vekić odigrala je dobar meč, ali nije se plasirala u polufinale WTA turnira u Luksemburgu. Od osječke tenisačice u četvrtfinalnom dvoboju nakon nešto manje od dva sata igre bolja je bila prva nositeljica, Njemica Julia Goerges sa 6:3, 3:6, 6:3.
Donni ne ide protiv Goerges, u četvrtak su igrale treći međusobni meč i Osječanka je upisala treći poraz. Njemica je bila bolja lani u Budimpešti, ove godine u Wimbledonu, a i sada u Luksemburgu.
Goerges je bolje otvorila susret i odjurila do 3:0 i prednost održala do kraja seta. Imala je i Osječanka šansi u prvoj dionici, ukupno četiri break-prilike, ali ni jednu nije iskoristila. U drugom setu su obje čvrsto držale svoj servis i dogodila se samo jedna break-prilika, Donna ju je iskoristila i sa 6:3 odvela meč u treći set. U odlučujućoj dionici Osječanka je spasila dvije break lopte kod 3:2, ali u nastavku je poklekla. Njemica joj je uzela servis za 5:3 i potom bez izgubljenog poena odservirala za pobjedu. Obje su tenisačiceimale problema s bolovima, Goerges u laktu, Donna u leđima, ali odigrale su vrlo dobar meč. Ovim je porazom, što se WTA turnira tiče, za osječku tenisačicu sezona završena, a pamtit će je po nekoliko dobrih stvari, prije svega finalu u Washingtonu te najboljem Grand Slam rezultatu u karijeri, osmini finala Wimbledona. Godinu bi trebala okončati na 35. mjestu, što joj je najviši plasman u karijeri. I. Liović
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike