Sport
HOO UPOZORIO HRVATSKI BICIKLISTIČKI SAVEZ

U Hrvatskoj nema mjesta za dvije biciklističke utrke
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Biciklistička utrka kroz Hrvatsku proživjela je četiri lijepa izdanja, no peto je pod znakom pitanja. Tour of Croatia nije uvršten u kalendar za 2019. godinu Međunarodnog biciklističkog saveza, a to je posljedica svađe onih koji su utrku pripremili, doveli i do sada uspješno organizirali - Vladimira Miholjevića i Ivana Črnjarića. Miholjevićev bivši poslovni suradnik Črnjarić i njegova tvrtka Thorax uz pomoć Hrvatskog biciklističkog saveza pokušavaju preuzeti utrku od dosadašnjeg organizatora, tvrtke Top Sports Event koja je u vlasništvu Vladimira Miholjevića.
HBS je HOO-u dostavio dokumentaciju te dao suglasnost za organizaciju tvrtki Thorax.d.o.o.
- Nakon sjednice Vijeća HOO-a stigla je i druga kandidatura za istu utrku u istom terminu, ali od tvrtke Top Sport Events. Upozorili smo HBS na neodrživost dviju kandidatura za istu utrku u istom terminu i odgovorili su kako je odluka IO-a HBS-a pravno i stvarno neodrživa te da je HOO zanemari. Od HBS-a je potom zatraženo očitovanje o dvjema kontradiktornim odlukama, ali još se čeka odgovor - poručili su iz HOO-a.
U HBS-u je trenutačno sportska inspekcija, a cijeli slučaj je komentirao i Središnji državni ured za šport koji je sufinancirao Tour of Croatia 2018. s 1.350.000 kuna.
- Ne ulazimo u razilaženja potencijalnih organizatora, a sufinancirali smo utrku na temelju javnog poziva. U Središnjem uredu ne žele o "češljanju" inspekcije, kratko su odgovorili: "Kad postupak bude gotov, obavijestit ćemo javnost."
Neki spominju mogućnost održavanja čak dviju utrka kroz Hrvatsku, no vjerojatnije je da neće biti ni jedne. I. Liović
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana