Novosti
VUKOVARSKO-SRIJEMSKI SDP

SDP-ovi načelnici: Izbor Željka Sabe loš je za stranku
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Milinković: Posvetit ću se poslu načelnika općine i pasivno promatrati što se u stranci zbiva

Iz vukovarsko-srijemske Županijske organizacije SDP-a poslali su medijima priopćenje u kojem navode kako su 14. listopada održali izbore za stranačka tijela, a za predsjednika te organizacije izabran je Željko Sabo.


Najava da će se Sabo kandidirati za tu funkciju izazvala je u lipnju potres u vukovarsko-srijemskom SDP-u, kada su se Mario Milinković, Josip Krnić i Željko Matanović, načelnici općina Stari Mikanovci, Babina Greda i Tordinci, pismom obratili čelništvu stranke i najavili čak i mogućnost napuštanja SDP-a ako Sabo bude kandidat za predsjednika na županijskoj razini. Iznijeli su stav "da kandidati za županijskog predsjednika koji imaju prošlost vezanu uz nezakonite radnje, i to one koje su se dogodile tijekom političkog mandata koji je ostvaren na temelju članstva u SDP-u, nisu jamstvo da će birači u budućnosti ukazati svoje povjerenje SDP-u". Josip Krnić nam je potvrdio da i danas stoji iza toga stava. "Siguran sam kako smo mogli izabrati drugoga čovjeka koji bi stranci donio stabilnost. Nitko nije bezgrešan, no učinjenu pogrešku treba priznati i prihvatiti odgovornost. Želja mi je da se socijaldemokracija ne kreće u krivom smjeru, no stvari unutar SDP-a očito se ne odvijaju dobro. Izbor čovjeka s ovakvom prošlosti bio bi pogrešan za bilo koju stranku", rekao je Krnić, dodavši kako će se maksimalno posvetiti radu u općini kojoj je na čelu, prije svega kako bi mladi imali uvjete za ostanak. Naglasio je da se ljudi često "hvataju" na lijepe riječi, no nije im potreban populizam, nego konkretan rezultat.
"Da bi mlad čovjek ovdje ostao, treba imati plaću sedam tisuća kuna. Stoga je krucijalno raditi na razvoju gospodarstva, a ne pričati prazne priče", poručio je i naveo da mu je iskustvo zastupnika u Saboru otvorilo oči, jer je očekivao kako se tamo radi u korist građana, no pokazalo se kako je prioritet promidžba političkih stranaka. "Da nisam bio u Saboru, umro bih u neznanju kako tamo stvari funkcioniraju", rekao je Krnić.
Mario Milinković također nam je potvrdio da ostaje pri izrečenim stavovima, istaknuvši kako je Sabo bio jedini kandidat za čelnika vukovarsko-srijemskog SDP-a. "Ne znam kako će se to odraziti na rad stranke, no osobno ću se posvetiti radu načelnika općine i pasivno promatrati što se u stranci zbiva", rekao je i dodao kako za sada ne namjerava istupiti iz SDP-a.
Dragana Korpoš
Možda ste propustili...