Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na području općine Lukač vidljivi su pozitivni učinci decentralizacije
Objavljeno 18. listopada, 2018.
GORNJE BAZJE - U Društvenom domu u Gornjem Bazju prigodom Dana općine Lukač i njihova zaštitnika svetog Luke održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.
U povodu toga predsjednik Vijeća Tomislav Živković i načelnik Đuro Bukvić upoznali su sve nazočne s radom i vrlo dobrim rezultatima rada Općine. Sjednici su nazočili saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, predstavnici Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović:
– Odličnim rezultatima naše općine, osim samog rukovodstva Općine i njezinih mještana, pridonijela je neposredno i Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem – istaknuo je prilikom svog obraćanja načelnik Đuro Bukvić, dodavši kako su na području općine izrazito vidljivi učinci decentralizacije.
– Općina Lukač tijekom cijele 2017. godine ostvarila je prihod od 2,1 milijun kuna, da bi ove godine samo u prvih osam mjeseci prihod iznosio više od 4,5 milijuna kuna. Do kraja kalendarske godine prihod Općine Lukač iznosit će više od šest milijuna kuna i na tome smo posebno zahvalni Vladi RH i poreznoj reformi – sa zadovoljstvom je istaknuo Bukvić. Na svečanoj sjednici prezentirani su i novi vrijedni projekti ove općine koje je posebno istaknuo župan Igor Andrović.
- Kao što znate, započeli smo s gradnjom dva sustava navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac i Đolta, a projektira se sustav navodnjavanja Lukač. Nositelj tih projekata je Virovitičko-podravska županija. Očekujemo kako ćemo građevinsku dozvolu za sustav navodnjavanja Lukač imati kroz godinu dana i tada ćemo je moći prijaviti na europske fondove kako bismo dobili nepovratna sredstva i krenuli u gradnju ovog sustava koji će ponuditi novih 1000 hektara navodnjavane površine – zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović čestitajući Općini na korisnim projektima u prošlosti te najavljenim u budućnosti.
Vladimir Grgurić
Gradit će dječji vrtić
Općina Lukač prijavila je niz projekata koji će značiti razvoj općine, a jedan se posebno odnosi na značaj demografske slike ovoga kraja. Riječ je o projektu izgradnje dječjeg vrtića u Gornjem Bazju koji je Općina Lukač prijavila na natječaj za Mjeru 7.4, podmjeru 7.4.1. za izgradnju dječjeg vrtića. "Projekt je vrijedan oko šest milijuna kuna. Vrtić će se nalaziti pri Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju, a primit će oko 40 djece razvrstane u dvije dobne skupine. Projekt je u suradnji s Općinom izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije", rekao je o tom značajnom projektu načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike