Regija
HRVATSKA ZAJEDNICA UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA

Roditelji na mjestima stradanja hrvatskih branitelja
Objavljeno 19. listopada, 2018.
VOĆIN - U okviru boravka u Virovitičko-podravskoj županiji, predstavnici Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, koja okuplja 46 udruga iz cijele države, zajedno s udrugama domaćinima obišli su spomen-obilježja i mjesta stradanja hrvatskih branitelja u Milanovcu, Jasenašu, Đulovcu, Humu, Voćinu, Četekovcu i Slatini.
Roditelji poginulih hrvatskih branitelja u Voćinu su odali počast poginulim mještanima u masovnom pokolju prosinca 1991. godine. Pozdravio ih je načelnik Općine Voćin Predrag Filić, a o događanjima u Domovinskom ratu na voćinskom području i osobnim iskustvima iz toga vremena govorio im je hrvatski branitelj Darko Božičković, predsjednik UDVDR Ogranak Voćin. Roditelji poginulih branitelja posjetili su i župnu crkvi Pohoda BDM, gdje im je o povijesti i stradanju crkve govorio voćinski župnik vlč. Ivan Ereiz.

Jučer je u virovitičkom Centru za kulturu održana i tribina o događajima u Domovinskom ratu na području Virovitičko-podravske županije. Petar Žarković
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana