Osijek
GRADSKI OGRANAK HSU-A PORUČUJE:

Ispunite anketu o potrebi za dizalom!
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Gradski ogranak HSU-a Osijek izvijestio je javnost kako je ponovno pokrenut proces za dobivanje nepovratnih sredstava iz EU fonda za ugradnju dizala u stambene zgrade te poziva suvlasnike stambenih zgrada da se uključe u anketu o dizalima.
"Republika Hrvatska je za razdobolje od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2020. godine dobila 10,680 mlijardi eura nepovratnih sredstava uz uvjet da se troše s ciljem razvitka cijele zajednice. S time da se usvojeni operativni programi mogu mijenjati u okviru odobrenih sredstava. No unatoč tomu što je Ministrastvu za regionalni razvoj i fondove EU HGK dostavio kompletan program ‘Dostupnost do stana‘ sa svim potrebnim privitcima za izradu projekta, Vlada RH nije zatražila promjenu Oprativnog program kako bi osigurala nepovratnih 85 posto troškova ugradnje dizala iz sredstava EU-a. Čak suprotno, izišlo se s procjenom da ne postoji interes za ugradnjom dizala. Mi želimo građanima omogućiti da se izravno izjasne o intresu za ugradnju dizala i zbog toga ih pozivamo da sudjeluju u anekti koju smo organizirali te da na taj način napravimo pritisak na Vladu i resorno ministarstvo da ubrzaju promjenu Operativnog plana i povuku novac koji nam se nudi", kaže Jelena Dodig, predsjednica GO HSU-a Osijek.
Nadalje objašnjava kako u Osijeku svakako postoji velika potreba za sufinanciranom ugradnjom dizala u oko 800 stambenih zgrada do četiri kata i oko 900 zgrada do trećeg kata. I. Solar
Kako do anketnih obrazaca?
Svi zaintresirani za ispunjavanje ankete o potrebi ugradnje dizala mogu preuzeti obrazac svakog radnog dana od 17 do 19 sati u prostorijama HSU-a Osijek (Strossmayerova 1/I). Uz to HSU će nastojati obrasce poslati upraviteljima stambenih zgrada koji bi potom o procesu anketiranja trebali upoznati suvlasnike zgrada pod svojim upravljanjem. Dodig napominje i kako proces popunjavanja anekte može pokrenuti bilo koji suvlasnik stambene zgrade, ne nužno predstavnik suvlasnika s obzirom na to da nisu svi predstavnici zaintresirani za sudjelovanje.
Najčitanije iz rubrike