Osijek
CHOCO STORE SUNČANA - NOVO RUHO OMILJENE SLASTIČARNICE

Mladi kuhar nastavlja uhodani posao, uz širenje i modernizaciju
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Nakon što je sredinom srpnja kratka objava o zatvaranju zabrinula mnoge Osječane, poznata slastičarnica u Sunčanoj ulici jučer je ponovno službeno otvorila svoja vrata svim posjetiteljima, koje je odmah na ulazu dočekalo novo, mlado lice. Riječ je o Dini Bošnjakoviću, dvadesetogodišnjem kuharu iz Tenje, koji je “Sunčanu” preuzeo od Jelke Kujundžić, svestrane umirovljenice koja je četiri godine gradila reputaciju, prema mišljenju mnogih, najboljih kolača u Osijeku.
- Nisam htjela da taj brend koji sam stvorila zajedno sa mnom ode u mirovinu, pa mi je u potrazi za nasljednikom došao perspektivni mladi kuhar s očitom voljom i energijom za preuzimanjem ovoga posla - objasnila je Jelka Kujundžić, kojoj su proteklih godina, uz brojne Osječane, klijenti iz inozemstva i cijele Hrvatske dolazili u potrazi za poslasticama. Uhodani je posao, prema mišljenju bivše vlasnice i sadašnje mentorice, otišao u sigurne ruke mladog Dine, koji namjerava, uz praćenje svjetskih trendova i modernizaciju, uskoro proširiti poslovanje.
- Plan mi je modernizirati ovu slastičarnicu kojoj sam nadjenuo novo ime - “Choco store Sunčana”, pa uz tradicionalnu ponudu kolača koji se proizvode od sastojaka domaćih OPG-ova i bez umjetnih dodataka, na proljeće otvariti i poslovnicu u Prolazu Julija Benešića, gdje će u ponudi biti craft kave malih hrvatskih pržionica, koje će gostima pripremati barist kako bi se upotpunila modernija priča - već ambiciozno najavljuje Dino Bošnjaković, koji je odmah po završetku Ugostiteljsko-turističke škole tri godine vodio kuhinju luksuznog restorana u Sukošanu, dok je još od osnovne škole njegovao ljubav prema kolačima i raznim poslasticama. Ponudu u “Choco storeu Sunčana”, unatoč novom imenu, tako je odlučio ostaviti tradicionalnom, pa se ondje opet mogu pronaći osječke krempite, torte od naranče, torte od sira u čaši s narom, čokoladni grilaž i ostali kolači, a kako su poslastice u toj mirnoj ulici mnogima nedostajale, dokazala je i nekolicina posjetitelja koji su odmah nakon podnevnog otvorenja okupirali lokal.
- Mladim, perspektivnim ljudima moramo dati priliku da ostvare svoje poslovne zamisli, jer će tako ostati kod kuće, u Osijeku, u Hrvatskoj, ujedno radeći za dobrobit zajednice. Smatram da državne institucije glede toga moraju i trebaju napraviti mnogo bolji posao - naglasila je Jelka Kujundžić, žaleći se da ju je, prema njezinu mišljenju, sustav znatno sputavao u radu. M. Mandić
Za sve koji su voljeli osječku krempitu iz slastičarnice "Sunčana" dobra vijest - zadržane su u ponudi
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike