Svijet
SVAKI DAN POGUBLJUJU 10 LJUDI

Putin: ISIL drži 700 talaca u Siriji
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da su militanti Islamske države oteli gotovo 700 talaca u dijelu Sirije koji nadziru snage što ih podržava SAD i da su neki od njih pogubljeni te kako militanti prijete da će ih pogubiti još.
Putin je, govoreći u Sočiju, kazao da među taocima ima nekoliko američkih državljana i Europljana, dodavši da Islamska država širi svoja područja lijevo od Eufrata, na području koje nadziru američke snage i snage koje podržava SAD. Putin nije rekao što militanti traže. "Objavili su ultimatume, specifične zahtjeve i upozorili su da će pogubiti deset ljudi svaki dan ako se te ultimatume ne ispuni. Prekjučer su pogubili deset ljudi", rekao je. TASS je u srijedu javio da je Islamska država 13. listopada otela oko 700 talaca u sirijskoj pokrajini Deir-al Zor nakon napada na izbjeglički kamp na području koje nadziru snage koje podržava SAD.
Oteli su oko 130 obitelji i odveli ih u grad Hadžin. Za sada nema informacija iz kojih zemalja Europske unije su taoci.H
Možda ste propustili...

KOSOVSKI DUŽNOSNIK OPTUŽUJE VLASTI U BEOGRADU

Srbija blokirala autobuse s Kosova na granici s Hrvatskom

PRVI PUT: KAZNA SAD-A VOJNOJ JEDINICI IZRAELA?

Izrael: Sankcije bi bile moralno dno

Najčitanije iz rubrike