Tehno
NAJBOLJE KORISNIČKO ISKUSTVO

Huawei predstavlja pet modela HUAWEI Mate 20 Series
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Nova HUAWEI 40W SuperCharge tehnologija u tandemu s 15W bežičnom QuickCharge tehnologijom pruža najbolje korisničko iskustvo, dok za potpuno novo iskustvo HUAWEI Mate 20 serija nosi najnovije izdanje Androida s EMUI 9.0.
Cjelokupna Huawei Mate 20 serija sada obuhvaća pet modela: Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X i PORSCHE DESIGN Huawei Mate 20 RS, te prethodno lansirani Huawei Mate 20 Lite koji su dostupni u veličinama od 6,53 inča, 6,39 inča i 7,2 inča.
Sedamnanometarski Kirin 980 čipset sastoji se od 6,9 milijardi tranzistora, a cijeli čipset veličine je nokta. Kirin 980 prvi je čipset koji donosi jezgre temeljene na Cortexu A76, a one su 75 posto snažnije i 58 posto efikasnije od svojih prethodnika. SoC je dizajniran na inovativnoj troslojnoj arhitekturi koja se sastoji od dvije velike jezgre temeljene na Cortexu A76, dvije srednje velike jezgre temeljene na Cortexu A76 te četiri male Cortex A55 jezgre. Jedinstvena arhitektura kombinira izvanredne performanse i efikasnost kroz širok spektar mogućnosti. Nadalje, Huawei Mate 20 X donosi i revolucionarni sustav hlađenja koji se sastoji od grafena i parnih komora. Ogroman napredak u hlađenju uređaja omogućuje korisnicima da podignu frekvenciju rada CPU-a i GPU jedinice te postignu bolje performanse kod grafički zahtjevnih igara bez značajnog zagrijavanja uređaja. U usporedbi s Kirinom 970, najnoviji čipset opremljen je CPU-om koji je 75 % snažniji, GPU-om koji je 46 % snažniji te NPU-om koji je 226 % snažniji.
Osmišljena na temelju napredne kamere iz P20 serije, Huawei Mate 20 serija ponosi se još naprednijom kamerom uz dodatak Leica širokokutnog objektiva kako bi korisnicima omogućila fotografiranje širokokutne perspektive. Novi sustav kamera podržava i makrofotografiranje te donosi jasne fotografije čak i ako su objekti 2,5 cm udaljeni od objektiva. Dodatni širokokutni objektiv i podrška za makrofotografije kompletira set Leica trostruke kamere, čineći je pritom pravom all-round kamerom koja je u svakom trenutku spremna za snimanje u svim uvjetima.
Na Huawei Mate 20 seriji dostupan je i AI Cinema način snimanja. Korisnici na taj način mogu prilagođavati nijanse, zasićenje i svjetlinu svojih videozapisa kako bi prilagodili ugođaj snimke. Huawei Mate 20 dolazi s 4000 mAh baterijom, Huawei Mate 20 Pro s 4200 mAh, a Huawei Mate 20 X donosi nevjerojatnu bateriju kapaciteta 5000 mAh. Huawei SuperCharge podržava 40W ekstremno brzo punjenje. Primjerice, kada je Huawei Mate 20 Pro uključen u 40W Huawei SuperCharge adapter, može za 30 minuta napuniti otprilike 70 posto kapaciteta baterije..M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike