Sport
KOD RUDEŠA NASTAVAK GOSTOVANJA

Kamenar: Do Dinama se želimo učvrstiti na drugoj poziciji
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Bijelo-plavi su odradili dva od četiri uzastopna gostovanja, a u subotu gostuju kod trenutačno posljednjeplasirane momčadi

Nogometaši Osijeka na pola su puta kada su u pitanju četiri uzastopna prvenstvena gostovanja. Odradili su dva, i to vrlo uspješno. Pobjeda u Zaprešiću (3:0) i ona na Poljudu (2:0), koja je daleko zvučnija. No, ti rezultati kod bijelo-plavih ni slučajno ne smiju izazvati "dizanje nosa u nebo".


Naime, ono što slijedi na prvi je pogled lak posao jer Osječane očekuju dva gostovanja kod Rudeša i Istre 1961, klubova koji zauzimaju dva posljednja mjesta na prvenstvenoj ljestvici. No, iskustva s takvim momčadima iz prošle sezone pozivaju na maksimalnu koncentraciju i ozbiljnost. Osječka momčad lani nije ostvarila nijednu pobjedu u gostima kod klubova koji su se borili za prvoligaški status. Istina, ove sezone, zasad bijelo-plavima, dobro ide na tom planu, ali su sve takve susrete (osim Inter Zaprešića) igrali pred svojom publikom.

Čvrsti i efikasni

Zapravo, Osijeku u tim susretima nisu potrebna nikakva posebna čuda kako bi pobijedio. Moralo bi biti dovoljno da bude na razini igara koje je pružao uoči prvenstvene stanke. Kriza realizacije koja je jedno vrijeme ugrožavala rezultatski učinak je iza njih, a najbolja je vijest što je u tih posljednjih 180 minuta mreža Marka Malenice ostala netaknuta. Dakle, osječka momčad je u ta dva gostovanja pokazala sve što bi trener mogao poželjeti. Čvrsti u defenzivi i efikasni u napadu, a u ovom su trenutku, zajedno s Lokomotivom, i najefikasnija momčad prvoligaškog društva. Dovoljno je argumenata koji pokazuju tko će biti izraziti favorit u subotu u Kranjčevićevoj.
- Jasno je i logično da smo favoriti, ali svakako treba biti oprezan. Istina je da oni imaju samo dva boda, međutim, iznenadili su Dinamo i Slaven Belupo, a to nam treba biti na pameti. Znači da moramo opet dati sve od sebe, kao i u proteklim utakmicama koje smo uspješno riješili u svoju korist - kaže Karlo Kamenar, koji je baš iz redova Rudeša ovog ljeta stigao u Osijek.
Gotovo nitko ne dvoji kako će Osijek u subotu protiv Rudeša napraviti novi korak prema idealnom scenariju u ta četiri uzastopna gostovanja. No, upravo se u tome i krije zamka jer ima i onih koji se pitaju "neće valjda opet sad zapeti"?
Zadržati drugo mjesto

Pitanje koje je na mjestu, jer smo se nagledali takvih scenarija, ali čvrsto želimo vjerovati kako je sadašnji Osijek ipak neka druga momčad. Ona koja je preboljela te "dječje bolesti" opuštanja i labavog pristupa u utakmicama tog tipa. Drugi jak temelj za optimizam je način na koji su pobjeđivali u Zaprešiću i Splitu. Suparniku su pružili vrlo malo mogućnosti za postizanje pogotka, a Inter i Hajduk jače su momčadi od Rudeša koji je ovog ljeta doživio velike promjene u upravljačkoj strukturi i na igračkom planu, pa se od najugodnijeg proljetnog iznenađenja u samo tri mjeseca pretvorio u glavnog kandidata za ispadanje. No, to već nije briga koju trebaju brinuti u Gradskom vrtu. Osijek ima svoje brige, a jedna od njih je i kako napokon motivirati "usporeno" navijačko tijelo. Iako su drugi na tablici, bijelo-plavi nisu baš previše uzbudili grad, što je pomalo čudno. No, sve se to može promijeniti ako bi se u subotu iz Kranjčevićeve i sa sljedećeg gostovanja iz Pule vratili sa svih šest bodova. Nakon toga u Gradski vrt stiže Dinamo, i to bio stvarno bio pravi derbi.

- Da, želimo se učvrstiti na drugom mjestu, pokušati sustići i vodeći Dinamo. Bili smo zaista dobri u Zaprešiću i na Poljudu, trebat će nam dobra igra i u subotu u Kranjčevićevoj. Ne smije biti nikakvog opuštanja, na to i trener stalno upozorava. Moramo potvrditi ono što objektivno imamo, a tiče se kvalitete i visokih ambicija - zaključio je Karlo Kamenar, veznjak bijelo-plavih.
Dalibor Keler
ŠESTORICA "OUT", MUDRAŽIJI SE POGORŠALA OZLJEDA
Bijelo-plavi osim što igraju na gostujućim terenima doživljavaju hendikepe i u igračkom kadru. Trener Osijeka Zoran Zekić protiv Rudeša neće moći računati na čak šestoricu prvotimaca. Zbog tri žuta kartona susret u Kranjčevićevoj ulici će propustiti Alen Grgić i Guti, a nijednom ozlijeđenom igraču stanje se tijekom stanke nije popravilo. Štoviše, kod Roberta Mudražije se situacija i pogoršala pa će on sigurno još neko vrijeme izbivati s travnjaka. Izvan stroja su zbog ozljeda još Ezekiel Henty, Dmitro Lopa i Tomislav Šorša. Stoga je jasno kako je Zekić u potrazi za novim snagama gotovo u svim linijama pa će biti zanimljivo kako će sastaviti momčad protiv Rudeša.
RUDEŠ LANI OTKINUO SEDAM BODOVA
Bez obira na to u kakvom je stanju i na kojoj je poziciji trenutno Rudeš, bijelo-plavi ne smiju zaboraviti prošlosezonske muke protiv njih. U četiri susreta pobijedili su ga samo jednom, dvije utakmice završile su bez pobjedika, a jednom su slavili Zagrepčani. Oteo je lani Rudeš bijelo-plavima velikih sedam bodova od 12 mogućih bodova.
ponoviti
ČVRSTI U OBRANI I EFIKASNI U NAPADU
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike