Sport
CIBALIA SLAVILA U BJELOVARU

Čepin je bio samo loš dan, kod kuće više nema popusta
Objavljeno 18. listopada, 2018.

Poraz protiv Čepina u Vinkovcima nije nanio neku veću štetu momčadi Cibalije. Rane su izliječene već u Bjelovaru, gdje se vratila na stazu pobjeda.


Ipak, na startu utakmice Vinkovčanima se mogao osvetiti opušteniji ulazak u igru, u kojem su razdoblju domaćini poveli i imali još dvije prilike za povećanje vodstva. Malo je tada imala sreće Cibalia, čiji su igrači očito shvatili opomenu i zaigrali puno bolje, što je na kraju rezultiralo uvjerljivom pobjedom.
Trener Petar Tomić zadovoljan je igrom svoje momčadi u Bjelovaru.
- Početak utakmice nije bio baš bajan, ali očito nas je razbudio njihov pogodak i dvije prilike koje su imali, pa smo od tada, odnosno od 20. minute, zaigrali puno bolje. Do kraja poluvremena okrenuli smo rezultat i mogli postići još koji pogodak pa utakmicu riješiti u prvih 45 minuta. U drugom poluvremenu dobro smo stajali i potpuno kontrolirali utakmicu, postigli i treći pogodak za konačan uspjeh. Zadovoljan sam igrom i pristupom igrača u Bjelovaru - rekao je trener Cibalije.
U subotu u Vinkovce stiže jedanaestoplasirana momčad na ljestvici Đakovo-Croatia s deset osvojenih bodova, devet manje od Cibalije. U prošlom kolu Đakovčani su na svom travnjaku svladali Slogu iz Nove Gradiške sa 2:1 i time prekinuli niz od tri utakmice u kojima su doživjeli poraze. Uz to, treba reći kako Đakovčane odnedavno vodi bivši igrač Cibalije Josip Milardović.
- Gledao sam ih već dva puta i vidio dosta dobru momčad, koja bi mogla iznenaditi na gostovanjima i boljeplasirane momčadi. Znamo dosta stvari o njima i ne vjerujem da nas nečime mogu iznenaditi, pogotovo na našem terenu. Već sam jednom rekao da protiv svakoga moramo u Vinkovcima biti favoriti i da se tako moramo postaviti na terenu. Vjerujem da će igrači dobro odraditi svoj posao i da ćemo ostvariti novu pobjedu. Sve osim pobjede za mene će biti podbačaj.
Tomić je također izrazio puno sreće svom bivšem suigraču, a danas na klupi Đakova. Ipak, popusta za njega neće imati.
- Želim Milardoviću svako dobro u trenerskoj karijeri i da osvaja bodove, ali tek nakon naše utakmice. Nismo se čuli otkako je preuzeo Đakovo, ali sam siguran da će ubrzo posložiti njihovu momčad i da će početi osvajati bodove, kao što su to napravili u prošlom kolu.
Što se tiče igračkog kadra, poznato je, momčad koja pobjeđuje ne mijenja se, Tomić još nije odlučio hoće li tako zaista i biti. Sigurno je da će u Vinkovcima formacija biti napadačka.
- Ozlijedio nam se Šarić kada je igrao za juniore, pa prvo moram s njime vidjeti u kakvoj je situaciji. Također ću prvo porazgovarati sa svim igračima i tek ću nakon razgovora s njima donijeti odluku o sastavu momčadi. Protiv svih u Vinkovcima imamo napadačku formaciju i tako ćemo igrati protiv svakoga, kako god se zvao - zaključio je trener Cibalije.
Antun Grgić
Petar Tomić

trener Cibalije

Želim Josipu Milardoviću svako dobro u trenerskoj karijeri i da osvaja bodove na klupi Đakovo-Croatije, ali tek nakon naše utakmice.
GOSTOVALI U RUŠČICI
Momčad Cibalije u utorak je odigrala prijateljsku utakmicu u Ruščici, a povod je bio proslava 70 godina postojanja NK Posavac. Tom su utakmicom Vinkovčani uveličali proslavu godišnjice kluba, a time i nastavili dugogodišnje prijateljstvo tih dvaju klubova. Uzgred, utakmica je završila miroljubivo, 2:2, pogotke za Cibaliju postigli su Kraljević i Vitaić, a za Ruščicu strijelci su bili Liović i Dragičević.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike