Sport
NK BELIŠĆE

Mogu pobjeđivati i s posve mladim igračima
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Nogometaši Belišća u prošlom kolu s uvjerljivih 5:2 porazili su Koprivnicu u gostima. Trenutačno je momčad trenera Davora Rupnika na trećem mjestu na tablici s 19 bodova, koliko ima i druga Cibalia, a dva manje od vodećeg Čepina. Trener Rupnik ima mladu momčad, tako da je u Koprivnici nakon izlaska iskusnog Ratkovića na terenu imao čak sedam igrača mlađih od 21 godine. Dobri rezultati povećali su zanimanje navijača i simpatizera crvenih. U prilog tome govori podatak da je odmah nakon utakmice u Koprivnici bilo povećan broj pregleda na službenoj stranici kluba i na društvenim mrežama. Sljedeća prigoda za pobjedom je u subotu, kada u Belišće stiže Slavonija iz Požege. Mogućnost da se i uživo pokaže koliko je zanimanje za Belišće.
- Imaju jako dobru momčad sastavljenu od iskusnih igrača i vrlo dobrog trenera. No, mi svoje ciljeve znamo. Igračima sam još u ponedjeljak rekao da zaborave Koprivnicu. Slavonija je u prošlom kolu postigla pet pogodaka protiv Vukovara 1991. Obveza nam je da se pred svojim navijačima koji su počeli dolaziti u većem broju na stadion predstavimo dobrom igrom i dobrim rezultatom - kazao je trener Belišća Davor Rupnik.
Među starije igrače Belišća tako pripada Matej Grafina sa svoje 24 godine. Taj brzonogi napadač u 23 postignuta pogotka Belišća ugradio je sedam asistencija i izborio tri jedanaesterca. No, još nije zatresao suparničku mrežu.
- Doći će i pogodci. Važno je da mi dobro igramo i pobjeđujemo. Što boljim igrama želim pomoći Belišću u ostvarenju rezultatskih ambicija, ali i sebi prokrčiti put da jednog dana zaigram možda i na prvoligaškim travnjacima. Protiv Slavonije siguran sam da uz pomoć navijača možemo do pobjede - rekao je Grafina. Z. Kaptalan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike