Sport
PREKINUT POBJEDNIČKI NIZ ČEPINA

Unatoč domaćem porazu "zeleni" i dalje najbliži jesenskoj tituli
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Niz od šest pobjeda Čepinčani su prekinuli nedjeljnim domaćim porazom od Oriolika (1:2). Čelno mjesto, međutim, nisu ispustili, ali konkurencija je stigla na svega dva boda zaostatka nakon što je opipljivih pet najavljivalo jesensku titulu. Šest kola prije kraja prvoga dijela prvenstva zimovanju na vrhu i nadalje je najbliže momčad trenera Igora Totha koji za susret protiv Oriovčana nije mogao računati na „požutjeli” tercet, a nedovoljno oporavljenom Kuburiću morao je dozirati minutažu. Znatno je više minuta lopta bila u posjedu čepinskih nogometaša, dok su gosti povučenom varijantom čekali prigodu iz kontranapada i s tom taktikom bili uspješniji od domaćina. Put prema pobjedi otvorio im je autogol uoči odmora, a da će igralište pokraj Uljare tekuće jeseni biti prvi put osvojeno, moglo se naslutiti početkom nastavka novom loptom u mreži domaćina koji, uz to, nisu djelovali moćno.
- Loš dan posljedično je donio poraz od Oriovčana koji su se povukli i onemogućavali prostor za razvijanje igre koja je, zapravo, izostala. Tomu treba dodati i da neravan teren nije bio pogodan za nju, ali čime se ne možemo opravdati za izvedbu daleko od onakvih kakvim smo jesenas igrali. Šokovi su stizali uoči odmora i neposredno nakon njega, a iako smo relativno brzo prepolovili zaostatak nismo bili na dosadašnjoj razini kojoj smo lomili protivnike, tako da smo ostali praznih ruku i djelomice devalvirali do sada postignuto - opravdano je nezadovoljan bio čepinski trener.
Rehabilitirati se može već u nedjelju kada će Čepin ponovno biti domaćin i dočekati momčad Bjelovara.
- Vjerujem da ne možemo ponoviti loše izdanje kao protiv Oriolika, a i bit ćemo jači za tercet koji je odradio kaznu zbog akumuliranih kartona. Tražit ćemo, dakle, puni uspjeh protiv momčadi koja zna igrati i sigurno više vrijedi nego što aktualni tablični redoslijed (u)kazuje tako da je jasno da nam predstoji zahtjevna zadaća. Ispunit ćemo ju samo ako budemo na razini kakvoj možemo biti i nadam se da su igrači shvatili da najmanje opuštanje donosi neželjeni rezultat, posebice u tako izjednačenoj natjecateljskoj konkurenciji. Stoga sam optimist da ćemo ostati prvi i nakon posjeta Bjelovarčana - najavio je Toth taj susret 10. kola, nadajući se ponovno većoj gledateljskoj potpori.D.Lekšan
U nedjelju je Čepin ponovno domaćin. Pokraj Uljare dočekuje momčad Bjelovara.
Najčitanije iz rubrike