Sport
ODLIČNO OTVORENJE SEZONE

Mursa-Osijek jedina sa
šest bodova nakon dva kola
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Prije početka bilo je podosta upitnika oko mogućnosti "mursaša"
Sezona je još mlada, odigrana su tek dva kola, a jedini slavonski muški odbojkaški superligaš može biti itekako zadovoljan otvaranjem. Mursa-Osijek trenutno je i vodeća momčad Superlige, nije jedina koja ne zna za poraz (zajedno s još tri sastava), ali jedina ima na kontu svih šest bodova. Neki će reći pa i nije neka vijest, jer igrači Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića oba su dosadašnja dvoboja odradili na domaćem parketu, i to još protiv suparnika kojima su i prije bez problema "uzimali mjeru". No, prije početka bilo je dosta upitnika oko mogućnosti "mursaša" jer ne treba zaboraviti da je bilo puno promjena između dvije sezone, koje su poprilično izmijenile izgled momčadi, koja je ipak ostala bez trojice igrača iz udarne postave. No, ako se može suditi prema prvim utakmicama, to će biti puno manji hendikep nego što se očekivalo. U klubu ne razmišljaju više o onome što je bilo i što je moglo biti da su na okupu ostale sve raspoložive snage od prije. Teppert slaže novu momčad, dodatno pomlađenu, ali očito i motiviranu da pokaže i dokaže da se može nositi s većinom klubova iz superligaškog društva.
Tomu u prilog idu i dvije pobjede, na otvorenju prvenstva protiv Rovinja (3:1), te prošle nedjelje kada je u maloj dvorani Gradskog vrta očitana lekcija Centrometalu (3:0).
- Ne znamo ni mi sami koliko možemo ove sezone, stoga smo s nestrpljenjem iščekivali prve utakmice. Ona na otvorenju je rezultatski bila nešto neizvjesnija, jer smo izgubili set, ali Rovinj ipak nije imao izglede za nešto više. Kada smo upisali prve bodove, nestalo je i onoga grča koji u pravilu donosi prva utakmica sezone. Protiv Centrometala smo odigrali tri seta na visokoj razini, suparnik ni jednog trenutka nije ozbiljno priprijetio, stoga svi možemo biti itekako zadovoljni onim što smo pokazali u ovom kratkom razdoblju - kaže Stanko Stanković, jedan od igrača koji je i prijašnjih sezona imao ozbiljnu minutažu na parketu, a sada se očekivano ustalio u udarnoj postavi. Nju ovoga trenutka čine još braća Jurica (tehničar) i Kristijan Šućur (srednji bloker), Mateo Brandić (korektor) i libero Luka Kraljević, redom igrači koji su bili dio nje i u prošlom ciklusu. Sada su tu Josip Ilić (primač) i Borna Šimunić (srednjak), a adut s klupe je još drugi tehničar Antun Odobašić. Ovo je jezgra "novih mursaša", gdje su još i mlade snage (Živko Bešlić, Marko Kovačević, Srđan Gubić, Petar Majer...), koji čekaju svoju prigodu za dokazivanje.
A novo će biti već ove subote, kada Osječane čeka i prvo gostovanje. U subotu idu u Rijeku, a riječ je o derbiju 3. kola. Da, derbiju, jer ovo je i sraz neporaženih momčadi.
- Dobro je da na put idemo nakon što smo maksimalno iskoristili prednost domaćeg parketa. Nema nikakvog pritiska, ali na prvo gostovanje ne idemo bez ambicija. Znamo kvalitete koje posjeduju Riječani, koji su također upisali dvije pobjede. Ne razmišljamo o mogućem prvom porazu ili nastavku uspješnog niza, idemo odigratri dobru utakmicu, pa što ispadne - naglašava Stanko Stanković, primač/pucač Murse-Osijek.
Nino Benčina
SUPERLIGA (M)
1.Mursa-Osijek*2*2*0*6:1*6

2.Rijeka*2*2*0*6:2*5

3.Mladost(Z)*1*1*0*3:0*3

4.Mladost RK*1*1*0*3:1*3

5.Centrometal*2*1*1*3:4*3

6.Split*2*0*2*3:6*1

7.Sisak*2*0*2*1:6*0

8.Rovinj*2*0*2*1:6*0
SUPERLIGA (M)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike