Osijek
"NAJBOLJA PODUZETNIČKA IDEJA"

Potpisani ugovori, fond nagrada 44 tisuće kuna
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Jedanaesti put zaredom Osječko-baranjska županija potpisala je ugovore o sponzorstvu najbolje poduzetničke ideja na području Osječko-baranjske županije. Uz tvrtku Cesting d.o.o., koja je uključena u "Najbolju poduzetničku ideju" od samog početka te Županiju, ugovore su potpisali i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek te Slatinska banka d.d.
- Cilj projekta "Najbolja poduzetnička ideja" poticanje je "start-up" poduzetnika, ali i onih koji tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, stvaranje novih proizvoda, odnosno usluga koje se mogu ponuditi tržištu. Dosadašnji su natječaji ispunili cilj te su stvorili pozitivnu poduzetničku klimu, a jedan broj dosadašnjih dobitnika iskoristio je dobivena sredstva za početak poslovanja i novo zapošljavanje – rekao je dožupan Goran Ivanović koji je u ime Osječko-baranjske županije potpisao ugovore o sponzorstvu s tri sponzora.
Kako je pojasnila Ivana Katavić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, fond nagrada u natječaju za ovu godinu iznosi 44.000 kuna, od čega 20.000 kuna osigurava Osječko-baranjska županija, tvrtka Cesting d.o.o. 10.000, Slatinska banka d.d. 9000 te HGK Županijska komora Osijek 5000 kuna. Prva nagrada iznosi 10.000, druga 8000, treća 6000, a osigurano je i deset nagrada po 2000 kuna. Županija će javni natječaj, koji će biti otvoren 45 dana, objaviti u petak na svojim mrežnim stranicama te u Glasu Slavonije.
- Kako bismo korisnicima omogućili da što kvalitetnije izrade poslovni plan, Županija će zajedno s poduzetničkim centrima i u suradnji s Ekonomskim fakultetom organizirati besplatne radionice. Stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Županije i sponzora bodovat će pristigle ideje i potom nagraditi 13 najboljih – rekla je Katavić. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike