Osijek
DODIJELJENA ZVANJA MENTORA I SAVJETNIKA

Promovirani najbolji učitelji i profesori
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Među 163 učitelja, nastavnika i stručna suradnika iz cijele Hrvatske, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici prošloga je tjedna u viša zvanja promovirano osam najboljih iz osnovnih i srednjih škola s područja grada Osijeka. Rad, postignuća i uspjehe promoviranih u zvanja mentora i savjetnika vrednovali su njihovi kolege i ravnatelji škola u kojima rade te predmetni savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.
U učitelja savjetnika promovirani su Ljubica Selak-Zeljko, učiteljica matematike u OŠ Mladost; Ankica Španić, učiteljica razredne nastave u OŠ Franje Krežme te Mirjana Bagarić, učiteljica matematike i Dunja Ham, učiteljica razredne nastave u OŠ Višnjevac. Zvanje profesora savjetnika od sada imaju Aleksandra Floreani, nastavnica matematike te Đurđica Kolarić-Vukotić, nastavnica engleskog jezika u III. gimnaziji; Zvjezdana Penava-Brekalo, nastavnica engleskog jezika u II. gimnaziji i Dalibor Popović, nastavnik sociologije u Ekonomskoj i upravnoj školi.
U položajno zvanje mentora i savjetnika biraju se na rok od pet godina, a osim simbolične nagrade promovirani će biti nagrađeni i materijalno – i to povećanjem koeficijenta za izračun plaća. Odluku o napredovanju u položajna zvanja mentora i savjetnika nagrađenima su uručili Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, doc. dr. sc. Vesna Bedeković, predsjednica saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te Vlado Prskalo, prof., pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja.
Prskalo je poručio promoviranima da "budućnost zemlje počiva na onome tko priprema generacije koje dolaze". J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike