Regija
POTPISAN UGOVOR

Dogradit će se nuštarski vrtić
Objavljeno 17. listopada, 2018.
NUŠTAR
Ugovor o dogradnji Predškolske ustanove Vrtuljak u Nuštru su potpisali Hrvoje Drinovac, načelnik Općine Nuštar, i Đuro Bamburač, direktor tvrtke Planum-građenje iz Vukovara, u ime izvođača radova.
- Investicija je vrijedna 1.993.000 kuna, a riječ je o projektu koji je prošao na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrtić se proširuje na kvadraturu potrebnu za boravak stotinu mališana jer ih je u njemu trenutno 72, a 32 u vinkovačkim vrtićima uz sufinanciranje Općine. Što se tiče izvođača radova, na natječaj se javila jedino tvrtka Planum-građenje. Općina prema toj ponudi projekt sufinancira s 200.000 kuna povrh odobrenih sredstava - rekao je Drinovac.
Planirani zavšetak radova je kraj ožujka sljedeće godine te bi u novoj pedagoškoj godini nuštarski vrtić svoja vrata otvorio za stotinjak mališana. Važan je to projekt za Općinu Nuštar jer već godinama vrtić u Nuštru radi u punom kapacitetu, a tridesetak mališana svake godine upisuje se u vinkovačke vrtiće.
Osim toga, pokrenute su aktivnosti i za gradnju dječjeg vrtića u Ceriću, jer, kako je Drinovac istaknuo, Cerić je čini se jedino selo u Vukovarsko-srijemskoj županiji iz kojeg mladi ne odlaze, nego se naseljavaju.M.K.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike