Novosti
SINDIKATI ODLUČNI

U subotu prosvjed i najava referenduma
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Čelnici triju sindikalnih središnjica zatražili su u srijedu pred Banskim dvorima, vezano za prijedlog mirovinske reforme, vraćanje dobne granice za odlazak u punu starosnu mirovinu na 65 godina, nepodizanje dobne granice za dugogodišnje osiguranike i ublažavanje penalizacije za prijevremeno umirovljenje te su pozvali građane na prosvjed koji organiziraju u Zagrebu u subotu u podne na Europskom trgu.
Vlada je svojim prijedlogom mirovinske reforme pokazala da ispunjava ono što od nje traže Europska komisija i Svjetska banka, a hrvatski građani su joj očito manje važni. Orijentirali su se na zadovoljavanje apetita vladajuće koalicije i njezino održanje, umjesto da učine ono što građanima treba i što očekuju, izjavio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.
"Pozivamo građane u subotu na prosvjed, a ako se ni nakon toga ne opamete, krenut ćemo u prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma", najavio je Sever dodavši kako već pripremaju referendumsko pitanje.
Predsjednik SSSH-a Mladen Novosel poručio je Vladi i ministru Paviću da svaka manipulacija hrvatskim građanima i svaka prijevara hrvatskih radnika može koristiti vladajućoj garnituri i jednom krugu ljudi, ali dugoročno će posljedica biti ista kao što je bila za vladu Zorana Milanovića, koji je prevario hrvatske građane i radnike i umanjio njihova prava 2014. godine.
"Isto čini sad i vlada Andreja Plenkovića i neka se zapitaju kolike su šanse da ponovo dođu na vlast", rekao je Novosel.H