Mozaik
MEĐUNARODNI AMATERSKI SUSRETI TEATARA

MAST nudi sjajne predstave
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Pet predstava za odrasle, dvije dječje predstave i dvije radionice

Kockice su se posložile u mozaik i sve je spremno za pete jubilarne Međunarodne amaterske susrete teatara (MAST) u organizaciji Kazališta ‘‘Nova scena‘‘ iz Vinkovaca koji će se održavati od 20. listopada do 4. studenoga 2018. u vinkovačkom kazalištu.


- U odabiru predstava uvijek nam je na prvom mjestu kvaliteta, tako da će i ovaj put vinkovačka publika moći uživati u odličnim predstavama, a imat ćemo i dvije radionice. U svečanosti otvorenja, koje je na rasporedu 20. listopada u 20 sati, naše kazalište pripremilo je program pod nazivom Otok osjećaja (glazbeno-scenski recital ispričan na vrlo osebujan način, prepun emocija) te će u programu sudjelovati Josip Paulić, tenor, i Ante Blažević, klavirist, te urnebesna komedija ‘‘Evropejci‘‘ Draft teatra iz Tuzle. Kao i inače, imamo popratni program jer nam je želja da i drugima pružimo priliku da i na ovaj način prezentiraju svoj rad, da podržavamo jedni druge i razvijamo suradnju. Svake godine imamo dobru posjećenost tako da vjerujemo da ćemo imati i ove godine - rekla nam je Andrijana Raguž, umjetnička ravnateljica MAST-a.
Prema riječima Marije Liščić Drmić, pročelnice za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, ovakve manifestacije upotpunjuju kulturni život Vinkovaca i kako će Grad uvijek podržavati ovu manifestaciju. Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta ‘‘Joza Ivakić‘‘, istakuo je dobru suradnju dvaju kazališta.
- Gradsko kazalište ‘‘Joza Ivakić‘‘ daje punu podršku ovom projektu i drago nam je da se petu godinu u našem kazalištu održavaju Međunarodni amaterski susreti teatara, a mi ćemo uvijek stajati uz taj projekt - rekao je Rečić.
U subotu, 20. listopada, nakon svečanog otvorenja koje će biti u 20 sati, bit će izvedena predstava ‘‘Evropejci‘‘, Draft teatara iz Tuzle. U petak, 26. listopada, u 11.30 i 12.30 mađioničar ‘‘Magic Dodo‘‘ i predstava ‘‘Kositreni vojnik‘‘, dječja predstava Baletni i plesni studio Doma kulture ‘‘Kristalna kocka vedrine‘‘ Sisak, a u 20 sati je predstava ‘‘Ljubavnik/Harlod Pinter‘‘, Akademije dramskih umjetnosti Osijek. U nedjelju, 28. listopada, u 20 sati na rasporedu je predstava ‘‘Bal vampira‘‘, Amatersko pozorište "B. Nušić" Šid. U petak, 2. studenoga na rasporedu je ‘‘Poštarska bajka‘‘, dječja predstava Akademije dramskih umjetnosti Osijek. U subotu, 3. studenoga, s početkom u 20 sati igra predstava ‘‘Zašto vuk ne pase travu‘‘ Teatar Fedra Bugojno te je na kraju u nedjelju, 4. studenoga u 20 sati predstava ‘‘Neću da ćutim‘‘, Amatersko pozorište "B. Nušić" Šid.
MAST se održava pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca, koji je generalni pokrovitelj, Vukovarsko-srijemske županije te Gradskog kazališta "Joza Ivakić". Na kraju recimo cijene ulaznica - za večernje predstave iznosi 15 kuna, za dječje predstave 10 kuna, a za sve posjetitelje nakon predstave organizatori su osigurali slavonsku poslasticu, kruh i mast uz nezaobilaznu papriku. Stoga, ne dvojite puno, nego dođite u vinkovačko kazalište i oMAST-ite dušu teatrom!
Mario Kokaj
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike